Index Vakbarát Hírportál

Sorsoltak a Konferencia Liga selejtezőjében

2021. június 16., szerda 16:13

Kisorsolták az első kettő selejtező forduló párosításait a labdarúgó Konferencia Ligában. A Magyar Kupa-győztes Újpest a második körben liechtensteini ellenféllel rajtol, míg a Fehérvár és a Puskás Akadémia az első fordulóban kezdi meg az európai kupaszereplést.

Az Újpest a lichtensteini FC Vaduz ellen kezdi meg a szereplést az Európai Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában. A lila-fehérek nem kiemeltként várták a sorsolást, így hazai pályán kezdik meg az európai kupaszereplést július 22-én. A visszavágót július 29-én rendezik. 

A bajnoki ezüstérmes Puskás Akadémia és bronzérmes Fehérvár már az első fordulóban megkezdik a szereplést. A fehérváriakra első körben az örmény Ararat Jereván vár, mely akadályt ha sikerrel vesznek, az észt Paide Linnameeskond és a lengyel Slask Wroclaw párharcának győztesével találkoznak a második fordulóban. Az első forduló mérkőzéseit július 8 és július 15-én játsszák. 

A Puskás Akadémia a nyitókörben finn riválissal, az Inter Turkuval találkozik. Amennyiben túljutnak az első kanyaron a felcsútiak, a lett RFS vagy a feröeri KÍ Klaksvík együttese várna Hornyák Zsolt csapatára a második fordulóban.

A tegnapi napon a magyar rekordbajnok Ferencváros is érdekelt volt a Bajnokok Ligája   első selejtezőkörének   sorsolásán. Peter Stöger együttesére a nyitókörben előselejtezős ellenfél vár, mely csapat feröeri, koszovói, San Marinó-i vagy andorrai rivális lehet.

Amennyiben az első fordulót sikerrel veszi, akkor a második körben a litván Zalgiris Vilnius vagy az északír Linfield vár a Ferencvárosra a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

A Fradi július 6-7-én kezdi meg a nemzetközi kupaszereplést. A BL-főtábla eléréséhez összesen négy selejtezőkört kell megvívnia a Ferencvárosnak. 

Európai Konferencia-liga 2. selejtezőkör, magyar érdekeltségű párharcok: 

Újpest FC – Vaduz (lichtensteini)

RFS(lett)/KÍ Klaksvík(feröeri) – Puskás Akadémia/Inter Turku(finn)

MOL Fehérvár/Ararat Jereván(örmény) – Paide Linnameeskond(észt)/Slask Wroclaw(lengyel)

Rovatok