Index Vakbarát Hírportál

Négyből négy, hibátlan mérleggel vág neki a Ferencváros a BL-nek

2021. június 30., szerda 19:50

Lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a Ferencváros labdarúgócsapata, amely a jövő héten már a Bajnokok Ligája selejtezőjében lép pályára. A zöld-fehérek Myrto Uzuni tizenegyesgóljával 1–0-ra nyertek a Dunaszerdahely ellen a Groupama Arénában.

A Fradi – amely Ausztriában edzőtáborozott – eddig mindhárom felkészülési mérkőzését megnyerte a DAC elleni találkozó előtt, és gőzerővel készül a jövő hét keddi, Pristina elleni BL-selejtezőre. A felvidéki együttes még csak a felkészülés második hetében van, július 22-én lép pályára az európai kupaporondon.

A bajnoki szünetben a gyepet kicserélték a Groupama Arénában, így Nyerges Attila, az Ismerős Arcok frontembere már az új borításon énekelte el a Nélküled című dalt, amelyet a stadionban állva hallgatott a közönség, és utána mindkét együttes szurkolótábora rázendített a Ria, Ria, Hungária! rigmusra.

A magyar bajnok a Dibusz – Wingo, Blazic, S. Mmaee, Civic – Haratin, Laidouni – Mak, Tokmac, Uzuni – R. Mmaee felállásban kezdte a találkozót.

A Marco Rossi Európa-bajnoki keretében is helyet kapó Dibusz Dénes tehát ott volt a kezdőben, Bogdán Ádám, Botka Endre és Sigér Dávid viszont nem. A másik oldalon Schäfer András még pihen, Kalmár Zsolt pedig sérült, de utóbbi ott volt a lelátón.

Már a meccs elején adódott helyzet mindkét oldalon, a harmadik percben Aissa Laidouni ollózott a kapu fölé. Nem sokkal később jobb oldalról végezhettek el szögletet a zöld-fehérek, a fejes nem sokkal kerülte el a kaput.

Mindkét csapat támadó stílusban futballozott, a 24. percben Ryan Mmaee lépett ki remek ütemben, és hagyta ott védőjét, de Martin Jedlicka magabiztosan védett.

A gól nélküli első félidőt követően a szünetben Dibusz helyett Bogdán érkezett, Miha Blazicot pedig Lasa Dvali, Róbert Makot Redzic Damir váltotta.

Az 53. percben Myrto Uzuni próbálkozott, de Jedlicka ezúttal is résen volt. Volt dolga Bogdánnak is, de gólt egyik csapatnak sem sikerült szereznie.

A 61. percben Peter Stöger újabb változtatásra szánta el magát, Ihor Haratin helyére Sigér, Laidouni helyére Vécsei Bálint, Ryan Mmaee helyére pedig Roko Baturina érkezett.

A 76. percben aztán megszerezte a vezetést a Ferencváros: Tokmac ugratta ki remek ütemben Baturinát, Jedlicka elkésett, a játékvezető a tizenegyespontra mutatott, Uzuni pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt.

A 81. percben Gera Dániel, Iyinbor Patrick és Csontos Dominik is pályára lépett, egyedül a gólszerző Uzuni játszotta végig a mérkőzést. Az állás már nem változott, a több ezer néző előtt rendezett összecsapáson 1–0 maradt a végeredmény, így az FTC a negyedik felkészülési mérkőzését is megnyerte.

Folytatás kedden, már élesben, a Bajnokok Ligája selejtezőjének első körében a koszovói Pristina ellen. A találkozó 18 órakor kezdődik.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Ferencváros–Dunaszerdahely 1–0 (Groupama Aréna)
Gólszerző: Uzuni (76. – tizenegyesből)

(Borítókép: Bodnár Patrícia / Index)

Rovatok