Index Vakbarát Hírportál

Októberben Barcelonában lesz az első el Clásico

2021. június 30., szerda 20:32

Az FC Barcelona vendéglátásával októberben rendezik az első el Clásicót a spanyol labdarúgó-bajnokság 2021–2022-es idényében.

A Barcelona–Real Madrid rangadóra október 24-én kerül sor a Camp Nouban, a fővárosi visszavágó pedig március 20-án lesz.

Azt már két nappal ezelőtt közölte a spanyol szövetség, hogy az élvonal küzdelmei az augusztus 14-15-i hétvégén rajtolnak, szerdán pedig közzétették az idény párosításait. A katalánok a Real Sociedad ellen kezdik a La Ligát, a címvédő Atlético Madrid a Celta Vigóhoz látogat, a Real Madrid pedig az Alavést fogadja a nyitókörben.

Az első madridi derbit – a Real pályaválasztásával – decemberben rendezik, míg a másodikra májusban kerül sor.

A május 22-én záruló utolsó fordulóban Barcelona–Villarreal, Real Madrid–Real Betis és Real Sociedad–Atlético Madrid találkozókat rendeznek.

A Király-kupa fináléjának április 23-án az – Európa-bajnokság egyik helyszíneként szolgáló – sevillai La Cartuja Stadion ad otthont.

Az már korábban ismert volt, hogy az ezúttal is négycsapatos Szuperkupát január 12. és 16. között rendezik, újfent a szaúd-arábiai Dzsiddában: az elődöntőben a bajnoki címvédő Atlético Madrid az előző szuperkupában győztes Athletic Bilbaóval találkozik, míg a Király-kupa-győztes FC Barcelona a bajnoki ezüstérmes Real Madriddal csap össze.

(MTI)

(Borítókép: Alex Caparros/Getty Images)

Rovatok