Index Vakbarát Hírportál

Nikolics: Nem biztos, hogy játszok még egy Eb-n

2021. július 6., kedd 13:05

A magyar válogatott csatára, Nemanja Nikolics az Európa-bajnokság keretében volt, de nem biztos, hogy most 34 évesen még lesz egy lehetősége, hogy még egyszer szerepeljen az Eb-n.

Nem tartom valószínűnek, ugyanakkor kizártnak sem. Harminchárom esztendős koromra rengeteget kaptam már a futballtól, de ha még egy Európa-bajnokságon vagy esetleg a világbajnokságon pályára léphetnék, elképesztő lenne! Öt évvel ezelőtt, a franciaországi torna után sokan nem hittek abban, hogy képesek leszünk még egyszer kijutni, mégis megtettük. Ezek után miért ne bízhatnánk abban, hogy az egymást követő harmadik Eb-re is kvalifikáljuk magunkat?!

- nyilatkozta a Nemzeti Sportnak. Nikolics szerint az Európa-bajnokság egy órási élmény volt a számára, és a szurkolókat is dicsérte.

Amikor a Puskás Arénához közeledve azzal szembesültünk, hogy gyakorlatilag megállt az élet, mert alig lehet mozdulni a nemzeti mezbe bújt drukkerektől, vagy amikor Schön Szabolcs gólja után felrobbant a stadion, mert néhány másodpercig mindenki elhitte, hogy vezetünk a portugálok ellen, rádöbbentem: atyaég, mit tudunk mi adni az embereknek?! Rengeteget jelentett nekünk az a támogatás, ami kívülről érkezett. Az, hogy az első meccsen elszenvedett háromgólos vereség után a szurkolók megtapsoltak bennünket, óriási motivációt adott.

A csatár ígéri, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy ott legyenek a világbajnokságon.

Nem akarok ígérgetni, nagy szavakkal dobálózni. Egyvalamit garantálok: mivel előttünk már az a cél lebeg, hogy a vébén is megméressünk, mindent tőlünk telhetőt megteszünk ennek érdekében. A következő selejtezőt Anglia ellen játsszuk, ha ki akarunk jutni a világbajnokságra, ellene is jól kell teljesítenünk!

Rovatok