Index Vakbarát Hírportál

Albán triplával Koszovóban is győzött a Ferencváros

2021. július 13., kedd 21:48

A Ferencváros bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójába, mivel a hazai siker után Myrto Uzuni triplájával idegenben is legyőzte a Pristinát.

Peter Stöger vezetőedző első mérkőzésén a Ferencváros küzdelmes játék után a hajrában bedarálta, és 3–0-ra legyőzte a Pristinát, így kedvező helyzetből, és Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Blazic, Civic – Somália, Haratin – Uzuni, Nguen, Mak – R. Mmaee kezdőcsapattal várta a koszovói visszavágót. 

Jobban kezdtek az előselejtezőből érkező hazaiak, és az 5. percben már meg is rezdült Dibusz Dénes hálója, de Oto John már lesről ért a labdába.

Az első tíz percben sokszor kellett játékba avatkoznia a ferencvárosi kapusnak, és csak a félidő derekára kezdte átvenni a kezdeményezést a magyar bajnok, így kiegyenlített első játékrész után mehettek gól nélkül pihenőre a felek.

A 49. percben aztán megtört a jég, Tokmac Nguen remek passzából Myrto Uzuni került nagy helyzetbe, és a kapus lába között a hálóba lőtt (0–1).

Ezzel eldőlt, hogy nem kell hosszabbítástól tartania a magyar csapatnak.

A félidő derekán kozmetikázott az összetettbeli hátrányán a Pristina, Mendurim Hoti maradt üresen egy szöglet után, és gond nélkül fejelt a kapuba (1–1).

De ahogyan az első meccsen is, a végére ezúttal is elfáradt a koszovói együttes, az albán Uzuni pedig még kétszer betalált a hajrában (1–3).

Újabb gól már nem esett, a Fradi így 6–1-es összesítéssel jutott be a selejtező második körébe, ahol az ellenfele A litván Zalgiris lesz.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA

SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ

Pristina (koszovói)–Ferencváros 1–3

Gólszerzők: Hoti (66.), ill. Uzuni (49., 80., 86.)

Továbbjutott: a Ferencváros, kettős győzelemmel, 6–1-es összesítéssel

(Borítókép: Henry Wingo, a Ferencvárosi TC (j) és Lorik Boshnjaku, az FC Prishtina játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójának visszavágó mérkőzésén Pristinában 2021. július 13-án. Fotó: MTI / EPA / Valdrin Xhemaj)

Rovatok