Index Vakbarát Hírportál

Kiesett a Fehérvár

2021. július 15., csütörtök 17:39

A hazai pályán elért 1–1-es döntetlen után a csütörtöki visszavágón 2–0-ás vereséget szenvedett Örményországban a Mol Fehérvár az Ararat Jereván ellen, így az első fordulóban kiesett a Konferencia-ligából.

A magyar bajnokság bronzérmese gyengén játszott az első félidőben. Az első komolyabb lehetőség a 25. percben adódott Szabics Imre együttese előtt, ekkor Nego 20 méterről megeresztett lövését Ermakov kapus ütötte szögletre.

A 33. percben az Ararat megszerezte a vezetést, az odavágóhoz hasonlóan ismét Pobulic lőtt nagy gólt.

A szerb középpályás szabadrúgásból talált be 22 méterről (1–0).

A félidő hajrájában Heister végezhetett el szabadrúgást, de lapos lövését védeni tudta az örmény csapat kapusa.

A második játékrészt jobban kezdte a Fehérvár, a csereként beálló Zivzivadze 7 méterről fejelt mellé. A 60. perc környékén újra Zivzivadze került helyzetbe, de ezúttal is pontatlan volt, hat méterre a kaputól sem járt sikerrel.

A 71. percben Muradyan lőtt 19 méterről, de Kovácsik védeni tudott. A hajrában Stopira fejelhetett Nego beadása után, de a kapus ki tudta ütni a próbálkozást. A 85. percben viszont eldőlt a továbbjutás sorsa: 

egy kirúgás után silue vitte el a labdát stopira mellett, majd 10 méterre a kaputól végül a sarokba gurított (2–0).

Mivel több gól már nem esett, a Fehérvár 3-1-es összesítéssel kiesett a Konferencia-ligából. A korai kiesésnek a magyar koefficiens-pontok szempontjából lehet még jelentősége.

Európai Konferencia-liga, selejtezők, 1. forduló: 

Ararat Jereván-Mol Fehérvár 2–0 (gólszerzők: Pobulic 33. perc, Silue 85. perc)

Továbbjutott az Ararat, 3–1-es összesítéssel.

Rovatok