Index Vakbarát Hírportál

Rasszizmus miatt levonult a pályáról a német olimpiai focicsapat

2021. július 17., szombat 20:32

Levonult a pályáról a német olimpiai fociválogatott a Honduras elleni felkészülési meccsen, miután a csapat hátvédje, Jordan Torunarigha állítása szerint az egyik közép-amerikai játékos rasszista jelzővel illette.

A Vakajamában rendezett mérkőzés volt az utolsó felkészülési találkozója mindkét együttesnek, amely azonban botrányosan zárult. 

1–1-es állásnál, öt perccel a meccs vége előtt ugyanis a Dárdai Pál kezei alatt a Herthában futballozó Jordan Torunarigha lejött a pályáról, mert elmondása szerint a honduriasiak egyik játékosa rasszista megjegyzést tett rá.

A játékost a csapattársai is követték, így a mérkőzés félbeszakadt.

A német csapat edzője a meccs után elmondta, ha bármelyik futballistát rasszista sértés éri, nem játszanak tovább, teljesen mindegy, hogy az eset az első, vagy a kilencvenedik percben történik. Stefan Kuntz hozzátette, mivel a hondurasi csapat odament a kispadokhoz és bocsánatot kértek az eset miatt, további lépéseket nem tesznek, lezártnak tekintik az ügyet.

A hondurasiak a találkozót követően hivatalos Twitter oldalukon úgy fogalmaztak, hogy a helyzet egy pályán történt félreértés miatt alakult ki.

A németek a címvédő Brazília ellen kezdik az olimpiát július 22-én. Honduras is aznap játssza majd első csoportmeccsét, a közép-amerikaiak első ellenfele Románia lesz majd.

(Borítókép: Tom Weller / AFP)

Rovatok