Index Vakbarát Hírportál

Ronaldinho újra varázsolt, de a Real Madrid-legendák örülhettek

2021. július 21., szerda 09:22

A Real Madrid legendái gálamérkőzésen 3–2-re legyőzték kedd este a Barcelona legendáit.

A Barcelona az Angoy – Soler, Arpon, Mendieta, Déhu – Deco, J. Carlos, Goiko – Saviola, Rivaldo, Ronaldinho tizeneggyel állt fel, a Real Madrid pedig a Codina – Sanz, Campo, Milla, Roberto Carlos – Nunez, Rivera, R. Vázquez – Figo, A. Pérez, De la Red kezdővel lépett pályára Tel-Avivban.

A szokásához híven fülig érő szájjal mosolygó Ronadinho előbb egy távoli emeléssel próbálta meglepni a királyi gárda kissé kinn álló kapusát – a labda a háló tetejére hullott –, majd 16 méterről a bal felső fölé, mellé lőtt, aztán szép cselsorozat végén már csak a kapufa állította meg, mielőtt a 28. percben büntetőből megszerezte a vezetést a Barcelonának (1–0).

A rengeteg távoli lövéssel próbálkozó Real Madrid a 40 perces első félidőben nem tudott betalálni, a fordulást követően viszont négy perc alatt kétszer is, előbb Pedro Munitis, majd Alfonso Pérez volt közelről eredményes (1–2).

A katalánok Ronaldinho szabadrúgásával veszélyeztettek, majd Jofre Mateu remek visszahúzós cselt követő lövésével egyenlítettek is (2–2), de az utolsó szó a fővárosiaké volt, a végig rendkívül aktív Rubén de la Red tekert szépen a bal alsóba (2–3).

ÖSSZEFOGLALÓ

GÁLAMÉRKŐZÉS

Barcelona-legendák–Real Madrid-legendák 2–3 (1–0)

Gólszerzők: Ronaldinho (28. – 11-esből), Mateu (59.), ill. Munitis (42.), A. Pérez (44.), De la Red (70.)

(Borítókép: Ronaldinho úgy mozgott, mint a régi szép időkben – Jasper Juinen/Getty Images, archív)

Rovatok