Index Vakbarát Hírportál

Defibrillátort kapott, Christian Eriksen nem térhet vissza a pályára az Interben

2021. július 23., péntek 22:11

Az Olasz Labdarúgó-szövetség egyik szakbizottsága közölte, hogy Christian Eriksen, az Internazionale középpályása csak akkor térhet vissza a pályára csapata színeiben, ha már nem lesz szüksége a szívébe beépített defibrillátorra.

A dán futballista a futball Európa-bajnokság Dánia–Finnország mérkőzésén lett rosszul, ami után újra kellett éleszteni és végül egy defibrillátort (ICD) is kapott. 

Az olasz ligát, a Serie A-t is felügyelő szakértők szerint Eriksen

csak akkor folytathatja a karrierjét, ha bebizonyosodik, hogy ennek semmilyen egészségügyi kockázata nincs. 

Ehhez viszont átfogó vizsgálatokat kellene végezni, amelyekhez viszont el kell távolítani a testébe beültetett mesterséges defibrillátort is. 

defibrillátor eltávolításához viszont Eriksen orvosai vélhetően nem fognak hozzájárulni. Morten Boesen, a dán válogatott orvosa korábban azt nyilatkozta, hogy az eszközre mindenképp szükség van az esetleges szívritmuszavarok miatt és ezzel kapcsolatban eddig az összes szakorvos hasonlóan nyilatkozott, akit megkérdeztek. 

Az Ajax és a holland válogatott védője, Daley Blind egyébként másfél éve egy ehhez hasonló defibrillátorral rendelkezik, amelyet egy szívizomgyulladáshoz kötődő műtét miatt kapott. Neki egy alkalommal, tavaly augusztusban volt problémája emiatt, amikor az eszköz rövid időre leállt és ő maga rosszul lett a pályán. Ennek ellenére Blind idén is bekerült a holland keretbe és végigjátszotta a Hollandok meccseit. 

Rovatok