Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid védője Manchesterbe igazolt – hivatalos

2021. július 28., szerda 01:20

A Manchester United labdarúgócsapata 34 millió fontot (14,36 milliárd forintot) fizet a Real Madridnak a világbajnok francia válogatott Raphaël Varane-ért – számolt be róla a brit Sky Sports, majd kedd este a klubok hivatalosan bejelentették a megállapodást.

Az átigazolás anyagi részleteit egyik fél sem hozta nyilvánosságra, de médiaértesülések szerint a 28 éves védő vételéra bizonyos feltételek teljesülése esetén 41 millió fontra emelkedhet. Az ilyenkor megszokott orvosi vizsgálatok még hátra vannak, és még magával a játékossal sem állapodott meg a Manchester United.

Varane 2011-ben a Lens-tól került a Real Madridhoz, amellyel még egy évig volt élő megállapodása. Az elmúlt évtizedben négyszeres győztes lett a Bajnokok Ligájában, háromszor nyerte meg a spanyol bajnokságot, valamint a spanyol Szuperkupát. A legutóbbi bajnoki idényben 31 mérkőzést játszott, és két gólt szerzett.

Három héttel ezelőtt a madridi AS arról számolt be, hogy a Real állítólag négy évre szóló ajánlatot tett Varane-nak, szezononként 7 millió eurós (2,53 milliárd forint) javadalmazással, míg az MU-ban 12 millió eurót kereshet évente.

A múlt héten az angol válogatott Jadon Sancho került az MU-hoz – 85 millió euróért –, a csapat augusztus 14-én a Leeds United ellen kezdi meg szereplését a Premier League-ben.

(MTI)

(Borítókép: Daniel Mihailescu - Pool/Getty Images)

Rovatok