Index Vakbarát Hírportál

Kettős győzelemmel jutott tovább az Újpest a Konferencia-ligában

2021. július 29., csütörtök 20:16

Az Újpest 2–1-es előnyből várhatta az Európa Konferencia-liga 2. fordulójának visszavágóját a lichtensteini Vadúz ellen és bár a lila-fehérek a találkozó elején ráijesztettek szurkolóikra, végül kettős győzelemmel jutottak a következő körbe.

A Vaduz okozott már kellemetlen pillanatokat a közelmúltban magyar csapatoknak, 2019-ben az Európa-liga második selejtezőkörében 2–1-es összesítéssel búcsúztatta az akkor éppen MOL Fehérvár néven futó Videotont, 15 évvel ezelőtt pedig éppen az Újpestet verte ki megalázó módon, a Szusza Ferenc Stadionban ugyanis 4–0-ra nyert a miniállam alakulata (összesítésben 4–1 lett).

Ezúttal a IV. kerületiek már Budapesten eldönthették volna a lényegi kérdéseket, de rengeteg helyzetet kihagytak, így a hajrában kapott góllal a Vaduz nyílttá tette a párharcot. Mario Frick csapata ráadásul remekül kezdte a visszavágót – vagy éppen az újpestiek kezdték rendkívül gyengén, nézőpont kérdése –, több veszélyes helyzete is volt az első percekben a hazaiaknak, amelyek egyikéből már a 7. percben ledolgozták a hátrányukat egy begyakorolt szögletvariácó és egy szép lövés után.

A vezetés még magabiztosabbá tette a Vaduzt, amely a folytatásban is dominált, a 27. percben azonban gyakorlatilag a semmiből óriási lehetőséghez jutott Michael Oenning alakulata: 

Linus Obexer rántotta le Branko Pauljevicset a 16-osoin belül, a játékvezető pedig megadta a büntetőt.

Amelyet Junior Tallo váltott magabiztosan gólra, az eredmény pedig a szünetig nem változott.  Közvetlenül utána viszont igen, szerencsére magyar szempontból tökéletesen: 

Jorgosz Kutrumpisz passzolt Tallóhoz, aki a második hullámban érkező Giorgi Beridze elé löbbölt, a grúz támadó pedig átvétel után kapásból lőtt a vaduzi kapuba 12 méterről.

összesítésben már kétgólos volt a lilák előnye. Ez meg is látszódott a játékukon, a kényelmes helyzet felszabadult játékkal párosult.

Végül a 86. percben dőlt el minden: a csereként pályára lépő Vincent Onovo jó 27 méterről emelt a kapuba, miután egy kapu előtti kavarodást követően a hazai kapus még nem ért vissza a helyére.

Az Újpest tehát hozta a kötelezőt, kettős győzelemmel, 5–2-es összesítéssel jutott a 3. fordulóba, ahol a svájci FC Basellel találkozik.

Európa Konferencia-liga
selejtező, 2. forduló, visszavágó:

FC Vaduz (liechtensteini)-Újpest FC 1–3 (11)
gólszerzők: Dobras (7.), illetve Tallo (29., 11-esből), Beridze (47.), Onovo (85.)

(Borítókép: Michael Buholzer / MTI / EPA)

Rovatok