Index Vakbarát Hírportál

A Mezőkövesd győzelmével kezdődött az NB I

2021. július 30., péntek 20:34

A Paks hazai pályán kétgólos hátrányt dolgozott le, mégis pont nélkül maradt és 3–2-re kikapott pénteken a Mezőkövesdtől a labdarúgó OTP Bank Liga 2021/2022 idényének első mérkőzésén.

Az első percek után a Paks alakított ki enyhe mezőnyfölényt, de nem jelentett veszélyt a vendégek kapujára. A mezőkövesdiek sem okoztak sok gondot a hazaiaknak, egy-egy támadásuk azonban beadással ért véget, amiben volt gólszerzési esély. Egy ilyenből szerzett vezetést a Mezőkövesd, jobbról érkező beívelésre dinamikusan érkezett Besirovic, és pontosan fejelt a paksi kapuba.

A góltól némileg aktívabbá vált a vendégcsapat, de a játékrész hajrájában megint a Paks próbálkozott támadásvezetéssel, továbbra is komolyabb veszély nélkül. A ráadásban Berke Balázs játékvezető a mostani idényben debütáló videóbírós rendszer jelzésére büntetőt ítélt lerántásért, de Haraszti a jobb kapufára lőtte a labdát.

A hazaiak vezetőedzője, Bognár György hármat, a vendégeknél Pintér Attila pedig kettőt cserélt a második félidőre, amely igen mozgalmasan alakult. Utóbbi beállók közül az egyik, Madarász Márk két percen belül gólpasszt adott, az újabb találattal pedig nőtt a mezőkövesdiek előnye.

Hamar válaszolni tudott azonban a Paks, a hazai csapat sokat támadott a második félidőben, és a legutóbb gólkirály Hahn János révén egyenlíteni tudott. A hajrában viszont egy távoli lövéssel megint vezetéshez jutott a Mezőkövesd, ezzel pedig be is gyűjtötte a három pontot, hiába rohamozott intenzíven az utolsó percekben is a hazai csapat.

(MTI)

Rovatok