Index Vakbarát Hírportál

A City rekordösszegért szerzi meg a „jobblábas Messit”

2021. augusztus 5., csütörtök 09:24

Az átigazolási ügyekben rendre jól értesült Fabrizio Romano arról számolt be, hogy megszületett a megegyezés a Premier League-et megnyerő Manchester City és az Aston Villa között Jack Grealish átigazolása kapcsán.

A 25 éves futballista az angol válogatottal Európa-bajnoki döntőig jutott, két gólpasszt osztott ki a részben budapesti rendezésű kontinensviadalon.

A csapattársa által csak jobblábas Messiként emlegetett Grealish nem mindennapi életútjáról korábban portréval jelentkeztünk, kiemelve, hogy még a Barcelona is vinné őt. 

Végül Pep Guardiola mostani klubja, a Manchester City lesz a befutó, amely 100 millió fontot (117 millió eurót) fizet Grealish játékjogáért, amivel megdönti a városi rivális United által tartott vásárlási csúcsot (Paul Pogba 105 millió euróért érkezett anno a Juventustól).

A kiváló szélső csütörtökön esik át az orvosi vizsgálatokon, és 2026-ig szóló szerződést ír alá új klubjában.

Jack Grealish to Manchester City, here we go! Paperworks signed tonight between Aston Villa and City. £100m final fee, contract also signed until June 2026. #MCFC

Grealish will undergo his medical in Manchester on Thursday morning in order to complete the record-deal. pic.twitter.com/JwVvEn5Ewl

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) August 4, 2021

Az Aston Villa már nagyban költi a befolyó pénzt, hiszen múlt hónapban 38,4 millió euróért szerződtette Emiliano Buendíát, szerdán pedig Danny Ings átigazolása (35,2 millió) is hivatalossá vált.

A 24 éves argentin szélső a Norwich színeiben az előző idényben 15 gólt és 17 gólpasszt jegyzett a másodosztályban, a 29 éves angol csatár pedig a Southampton színeiben 46-szor volt eredményes az előző három idényben.

(Borítókép: Visionhaus/Getty Images)

Rovatok