Index Vakbarát Hírportál

A Manchester City rekordösszegért szerződtette a „jobblábas Messit”

2021. augusztus 5., csütörtök 21:36

A Manchester City kifizette Jack Grealish kivásárlási árát, és 100 millió fontért – 41,6 milliárd forintért – szerződtette az Aston Villától – írja a BBC.

A középpályás ezzel minden idők legdrágább angol futballistája lett, ráadásul korábban egyetlen angol klub sem fizetett ennyit egyetlen játékosért – a korábbi csúcsot a Manchester United tartotta, amely 89 millió fontért igazolta át Paul Pogbát a Juventustól 2016-ban

A 25 éves játékos hat évre írt alá az angol bajnoki címvédőhöz, és már az is eldőlt, hogy a klubtól a nyáron távozó Sergio Agüero 10 számú mezét örökli meg.

A City az ország legjobb csapata, a menedzserét pedig a világ legjobbjának tartják. Az álmom vált valóra azzal, hogy a klubhoz igazoltam. Nehéz időszak van mögöttem, mivel egész életemben az Aston Villáért rajongtam, de erre a lehetőségre nem tudtam nemet mondani, pláne, hogy trófeákért szeretnék játszani

– mondta a jobblábas Messiként emlegetett Grealish, aki természetesen Josep Guardiolára utalt, és kiemelte, hogy a katalán szakember személye döntő tényező volt az átigazolás során, de több játékos, így például Kevin De Bruyne jelenléte is nagy szerepet játszott benne.

A szélső már akár a hétvégén bemutatkozhat új klubjában, a Manchester City ugyanis a Leicester City ellen játszik az angol Szuperkupáért szombaton a Wembley stadionban.

A 12-szeres angol válogatott Grealish hatévesen, 2001-ben került az Aston Villához, ahol a 2013–2014-es idényben mutatkozott be a felnőttcsapatban – abban az évben a harmadosztályú Notts Countynál szerepelt kölcsönben –, és összesen 213 tétmérkőzésen 32 gólt szerzett.

Rovatok