Index Vakbarát Hírportál

„A te hibád, hogy Messi elmegy!” – a szurkolók nekiestek Griezmann-nak

2021. augusztus 6., péntek 11:18

Csütörtök este sokkolta a futballvilágot a bejelentés, minden várakozás ellenére Lionel Messi 21 év után távozik a Barcelonától. A klub drukkerei Antoine Griezmann személyében találtak bűnbakot.

Mint ismert, a 34 éves argentin támadónak július 1-jén járt le a szerződése a katalánoknál, így hivatalosan azóta szabadon igazolható. Bár a futballista nagyjából két héttel ezelőtt megegyezett a csapattal, hogy csökkentett fizetéssel marad, de ez azon is múlt, hogy a Barcelona el tudja-e adni több játékosát is, hogy legyen pénz Messi bérére.

Ez végül nem sikerült, a klub csütörtökön „anyagi és strukturális akadályokra” hivatkozva arról számolt be, hogy nem tudják megtartani a hatszoros aranylabdás sztárt.

A szurkolók csalódottan vették tudomásul a hírt, és a Messi-éra utáni első edzésen, péntek reggel meg is találták a bűnbakot: Antoine Griezmann személyében.

A feszült légkörű tréningen a gránátvörös-kékek szurkolói a francia támadó kifütyülték, és őt hibáztatták a váltás miatt.

Messi miattad távozik

– idézi a cuatro.com a szurkolók panaszát.

Jordi Alba sem úszta meg kellemetlen hangok nélkül, neki azt kiabálták, hogy csökkentsék a fizetését.

Lionel Messi 2000-ben, 13 évesen került a Barcelonához, amelynek a felnőttcsapatában 2004-ben mutatkozott be, és 17 idény alatt 778 tétmérkőzésen 672 gólt szerzett. A játékos 10 spanyol bajnoki címet, hét Király-kupát, négy Bajnokok Ligáját, hét spanyol Szuperkupát, valamint három-három európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert a katalánokkal.

(Borítókép: Guenther Iby/SEPA.Media /Getty Images)

Rovatok