Index Vakbarát Hírportál

Messi a PSG-be vágyik, Neymar már várja

2021. augusztus 6., péntek 19:43

Lionel Messi szerződése lejárt, és a Barcelona nem tudja megtartani, sőt a klub már be is jelentette, hogy a hatszoros aranylabdás távozik nevelőegyesületétől.

Egyesek már azt is tudni vélik, hol folytatja a pályafutását a 34 éves zseni, az AP amerikai hírügynökség szerint ugyanis már megkereste honfitársát, az argentin Mauricio Pochettinót, a Paris Saint-Germain vezetőedzőjét, hogy a francia csapathoz igazolna – írja az MTI.

A PSG vezetősége jelenleg azt számolgatja, mekkora bevételre tenne szert a klub az átigazolással, merthogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénzügyi fair playre vonatkozó szabályait be kell tartani,

ami nem feltétlenül egyszerű egy olyan játékos szerződtetésével, aki évente nagyjából hetvenmillió eurót – 24,7 milliárd forintot – keres.

A párizsiak a 2019–2020-as idényben 414 millió eurót költöttek fizetésekre a pénzügyi beszámoló szerint, miközben 560 millió eurós bevételre tettek szert. A csapat legjobban kereső játékosa a brazil Neymar és a francia világbajnok Kylian Mbappé, akik ketten együtt sem keresnek annyit, mint Messi. Neymar nagyjából 37, míg Mbappé 18 millió eurót tehet zsebre idényenként, vagyis az argentin futballista érkezésével jelentősen megnőnének a költségek.

Érdekesség, hogy Neymar – akivel Messi négy évig játszott együtt a Barcelonában – éppen két nappal ezelőtt osztott meg egy fényképet, amelyen három párizsi csapattársával, Marco Verrattival, valamint az egyaránt argentin Leonardo Paredesszel és Ángel Di Maríával mulat.

A négy PSG-futballistán kívül valaki van még a képen – Lionel Messi.

Rovatok