Index Vakbarát Hírportál

Messi sajtótájékoztatót tart Barcelonában vasárnap

2021. augusztus 7., szombat 17:01

Amire szinte senki sem számított, bekövetkezett: a Barcelona csütörtök este sokkolta a világot, és bejelentette, hogy a klubnál nevelkedő hatszoros aranylabdás Lionel Messi elhagyja a klubot.

A katalánok felhívták rá a figyelmet, hogy bár megállapodtak minden idők egyik legjobbjával, a spanyol bajnokság, vagyis a La Liga pénzügyi szabályai miatt végül nem jöhetett létre a szerződéshosszabbítás a 778 Barcelona-mérkőzésen 672 gólt szerző labdarúgóval.

Messit váratlanul érte a fordulat, ám nem tudni, pontosan mit érzett, mit élhetett át, amikor kiderült, 21 év után el kell hagynia nevelőegyesületét.

Hamarosan ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk, a Barcelona ugyanis Twitter-oldalán bejelentette, hogy 

az argentin zseni vasárnap délben sajtótájékoztatót tart a Camp Nouban.

Közben a háttérben zajlanak a tárgyalások, és egybehangzó lapértesülések szerint Párizs lehet a következő állomás Messi pályafutásában.

Egyrészről együtt játszhat korábbi barcelonai csapattársával, Neymarral, valamint több honfitársával, így Leonardo Paredesszel és Ángel Di Maríával is, sőt a PSG vezetőedzője, Mauricio Pochettino is argentin.

Másrészről a pénzügyi fair play szabályait sem hágná át a francia klub, amelyben óriási szerepet játszik, hogy Sergio Ramost, Gianluigi Donnarummát és Georginio Wijnaldumot is úgy szerezte meg, hogy lejárt a szerződése, vagyis nem kellett érte átigazolási díjat fizetni.

Ha még Messi is ingyen érkezne a francia fővárosba, akkor aligha kell tovább keresgélni a nyári átigazolási szezon legnagyobb győztesét.

Rovatok