Index Vakbarát Hírportál

Dárdaiék és Szalaiék megmenekültek, az El-induló nagyot égett

2021. augusztus 8., vasárnap 18:27

Elképesztő izgalmakat hozott a labdarúgó Német Kupa 1. fordulója, több Bundesliga-együttes, így például Szalai Ádám gárdája is a kiesés széléről visszatáncolva maradt életben alacsonyabb osztályú riválisával szemben.

A német utánpótlás-válogatott Dárdai Márton végigjátszotta a Hertha BSC Meppen elleni meccsét, amelyen Dárdai Pál együttese a rendes játékidő ráadásában (90+1. percben) szerzett Davie Selke-góllal verte meg a harmadosztályú riválisát (0–1).

Szalai Ádám is a kezdősípszótól kezdve a pályán volt együttese, a Mainz Elversberg elleni összecsapásán – egészen a 72. percig. A következő minutumban óriási meglepetésre megszerezte a vezetést a negyedosztályú klub, és bár a ráadást még kiharcolta a Bundesligában viaskodó együttes, ebben a szakaszban újabb gólt kapott, és örülhetett, hogy a tizenegyesekre tudta menteni a párharcot. Az idegek csatájában végül a nyolcadik kör döntött az élvonalbeli együttes javára (2–2, 7–8).

A nap szenzációját így a harmadosztályú Waldhof Mannheim szolgáltatta, amely 2–0-ra legyőzte a 62. percben emberhátrányba kerülő (addigra már kialakult a végeredmény), El-csoportkörös Eintracht Frankfurtot.

A BL-csoportkörös Wolfsburg is közel állt az égéshez, a negyedik ligás Preussen Münster a 90. percben még vezetett (1–0), de a hosszabbítást kiharcoló Bundesliga-gárda végül megfordította a meccset (1–3).

A Köln is közel állt a búcsúhoz, de tizenegyesekkel végül a negyedik ligás Carl Zeiss Jena fölé kerekedett.

Sallai Roland a 74. percben állt be az első félidő végén előnybe kerülő Freiburgba, amely végül 1–0-ra nyert a harmadik ligás Würzburger Kickers vendégeként.

NÉMET KUPA

1. FORDULÓ

Meppen (III.)–Hertha BSC 0–1

Türkgücü München (III.)–Union Berlin 0–1

Waldhof Mannheim (III.)–Eintracht Frankfurt 2–0

Preussen Münster (IV.)–Wolfsburg 1–3 – hosszabbítás után

Elversberg (IV.)–Mainz 2–2 – tizenegyesekkel 7–8

Carl Zeiss Jena (IV.)–1. FC Köln 1–1 – tizenegyesekkel 2–4

Villingen (V.)–Schalke (II.) 1–4

Rot-Weiss Koblenz (IV.)–Jahn Regensburg (II.) 0–3

VfL Oldenburg (V.)–Fortuna Düsseldorf (II.) 0–5

Würzburger Kickers (III.)–Freiburg 0–1

Hansa Rostock (II.)–Heideinheim (II.) 3–2 – hosszabbítás után

Eintracht Braunschweig (III.)–HSV (II.) 1–2

(Borítókép: A Mainz óriási csatában ejtette ki negyedosztályú ellenfelét – Andreas Schlichter/Getty Images)

Rovatok