Index Vakbarát Hírportál

Három klub három játékosa kell a nyár legnagyobb átigazolásához

2021. augusztus 10., kedd 13:53

Bár a futballvilágot jelenleg leginkább a Lionel Messi-szappanopera tartja lázban, ennek árnyékában folyamatban van egy másik hatalmas transzfer is: a BL-győztes Chelsea ugyanis a hírek szerint már mindenben megegyezett arról, hogy Romelu Lukaku ismét magára ölti a klub mezét. Gyakorlatilag már csak a hivatalos bejelentés van hátra, ehhez azonban a belgán és legutóbbi klubján, a milánói Interen kívül még két klubra és két játékosra is szükség van.

A nemzetközi átigazolásokban talán a leghitelesebb forrásnak számító olasz Fabrizio Romano a hétvégén szellőztette meg a hírt, miszerint Lukaku visszatér a Stamford Bridge-re, ahonnan 2014-ben távozott. Azóta megjárta az Evertont és a Manchester Unitedet is, mielőtt 2019-ben csatlakozott volna az Internazionale együtteséhez, amely azonban súlyos anyagi problémákkal küzd, a jelek szerint pedig Lukakunak még befejezetlen ügye maradt Londonban.

Hétfőn délután Milánóban már az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon is átesett, sőt repülőre is szállt, igaz, egyelőre nem az angol főváros, hanem Monaco volt az úti cél, ahol menedzserével és ügyvédeivel részletesen átnézi az átigazolási papírokat, ezután megy aláírni őket Londonba. 

leginkább a sok nullára kell majd figyelnie, a Bajnokok Ligája címvédője ugyanis a hírek szerint 115 millió eurót sem sajnált azért, hogy újra a soraiban tudja, fizetése pedig évi 12 millió euró lesz majd (plusz bónuszok).

Hogy a transzfer végérvényesen létrejöjjön, ahhoz az Inter előbb szeretné megtalálni a belga utódját, ami állítólag már szintén megtörtént: a korábban a Manchester Cityvel bajnoki címet nyerő, jelenleg az AS Romát erősítő Edin Dzeko teszi át székhelyét a San Siróba. Igen ám, de a rómaiak sem akarnak csatár nélkül maradni, a nyáron kinevezett José Mourinho vezetőedző pedig éppen a Lukaku érkezésével a Chelsea-nél létszámfölöttivé váló Tammy Abrahammel pótolná a bosnyák csatárt.

Létezik egy másik opció is, amelyben Abraham szintén része az egyenletnek: az Atalanta kolumbiai támadóját, Duván Zapatát is kinézte az Inter, ebben az esetben a fiatal angol támadó az örök város helyett Bergamóba kerülhet.

Érdekesség, hogy a Chelsea 2018-ban már részese volt egy hasonló játékoskeringőnek: 

akkor Pierre-Emerick Aubameyang a Dortmundtól az Arsenalba, Olivier Giroud az Arsenaltól a Chelseabe, Michy Batshuayi pedig a Chelsea-től a Dortmundhoz igazolt.

Hogy Lukaku esetében végül melyik forgatókönyv valósul meg, arra a napokban minden bizonnyal fény derül, egy viszont szinte bizonyos: a Chelsea-szurkolók előkaparhatják a szekrény mélyéről a belga támadó mezét, aki vélhetően sok boldog percet okoz majd nekik a következő szezonban!

(Borítókép: Tiziana Fabi / AFP)

Rovatok