Index Vakbarát Hírportál

Katari milliók hozzák újra Magyarországra C. Ronaldót

2021. augusztus 10., kedd 12:08 | két éve frissítve

A részben budapesti Európa-bajnokságon két mérkőzést játszott Budapesten a portugál labdarúgó-válogatott és korunk egyik legnagyobb futballsztárja, Cristiano Ronaldo. Az Index információi szerint szeptemberben újra Magyarországra látogat a 2016-os Eb-győztes.

Ennek apropója egy felkészülési meccs lesz, amelyet a 2022-es világbajnokság rendezőjével, Katarral vívnak majd Ronaldóék, méghozzá a debreceni Nagyerdei Stadionban.

A közel-keleti országnak házigazdaként nem kell selejtezőt játszania a tornán való részvételért a 2022-es világbajnokságra, de az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) korábban felkérte, hogy vegyen részt a vb európai selejtezősorozatában – eredményei természetesen nem számítanak bele a kvalifikációba. 

Az Ázsia-bajnok az A csoportban vendégeskedik, Írországgal, Luxemburggal és Azerbajdzsánnal pedig már játszott is márciusban Debrecenben. 

A jelek szerint elégedettek voltak az ottani körülményekkel, ugyanis szeptember 4-én Portugáliát is a hajdúsági megyeszékhelyen fogadják majd.

Egy NB I-es mérkőzés megrendezése nagyjából hárommillió forint, egy válogatott találkozó hat-hét millió. Úgy tudjuk, a katari szövetség ennek a sokszorosát fizeti ki, hogy a Nagyerdei Stadionban játszhasson Portugália ellen.

Információnk szerint Szerbiát is Debrecenben fogadja Katar, ennek részletei azonban még nincsenek konkretizálva.

(Borítókép: Getty Images Hungary)

Rovatok