Index Vakbarát Hírportál

„Nélküled elképzelhetetlen a Barcelona!” – így reagált a sportvilág Messi távozására

2021. augusztus 11., szerda 13:34

A legforróbb téma a sportvilágban a hatszoros aranylabdás Lionel Messi Párizsba szerződése. Az argentin zseni 21 év után hagyja el a Barcelonát, minden futballszurkoló megdöbbenésére. A közösségi médiában volt csapattársak búcsúznak Messitől, riválisok gratulálnak az új kalandjához, sőt még a tengerentúli legnagyobb sztársportolók is posztoltak a témában.

Miközben a Camp Nou falairól már távolítják el a Messit ábrázoló posztereket és képeket, a sportvilág a közösségi médiában fejezi ki érzelmeit, jókívánságait a világ egyik legjobb labdarúgója számára. Kezdjük a sort először a barcelonai volt csapattársakkal, közülük is a legmegindítóbb üzenetek tulajdonosaival.

Andrés Iniestával 14 évig játszott együtt az argentin zseni, a spanyol középpályás jelenleg a japán Vissel Kobe játékosa, de megemlékezett az együtt töltött évekről.

Tizennégy évig éltünk együtt, varázslatos és kevésbe sikeres pillanatokat is megosztva egymással, de mindig együtt maradtunk. Elképzelhetetlen számomra a Camp Nou nélküled, vagy az, hogy más mezben látlak játszani. Kívánom, hogy te és a családod érezzétek jól magatokat. Öröm volt együtt játszani

– zárja sorait Twitter-bejegyzésben a világbajnok spanyol középpályás. 

Dani Alves egész pályafutása alatt híres volt kendőzetlen, nyers stílusáról, ami mind a futballpályán, mind az életben megmutatkozott. Búcsúüzenetében is szókimondó sorokat küldött Messinek, Instagram-bejegyzésében úgy fogalmaz, hogy

a barátnője után az argentin labdarúgó volt a legjobb partnere az életben. 

Állítását elért sikerekkel is igazolni tudja, Alves és Messi nyolc éven keresztül futballozott együtt Barcelonában, ahol Bajnokok Ligáját és spanyol bajnoki címet is nyertek. 

Xavi Hernández a Barcelona ikonikus játékosa, a klub történetének egyik legzseniálisabb középpályása. Instagram-bejegyzésében fejezi ki jókívánságait egykori csapattársának. 

Csapattársként és barátként is csak köszönetet tudok mondani mindazért, amit az elmúlt években tettél értünk, a klubért. Akármit is teszel az életben, a legjobbakat kívánom hozzá.

A Paris Saint-Germain legnagyobb sztárja, Neymar is köszöntötte régi-új csapattársát. Barcelonában Luis Suárezzel kiegészülve félelmetes hármast alkottak Neymarék. Igaz, most Suárez nem lesz mellettük, de újra összeáll a páros, ami legalább olyan veszélyes lesz az ellenfelek kapuira, mint a katalán fővárosban volt. A brazil játékos Instagram-sztorijában osztotta meg az üzenetet, az Újra együtt! mondattal. 

A tengerentúlról is záporoztak üzenetek, a legérdekesebb a kétszeres alapszakasz MVP-kosárlabdajátékos, Stephen Currytól érkezett. Az NBA-ben szereplő Golden State Warriors sztárja Facebook-bejegyzésében írja: 

Ahogy látom, Messinek jó ízlése van. Sok sikert Párizsban, barátom! 

Curry üzenetét a 30-as mezszámra érti, mivel pályafutása kezdete óta ebben a számban kosarazik, és Messi párizsi mezén is ugyanez a szám fog díszelegni. 

(Borírókép: Nacho Doce / Reuters)

Rovatok