Index Vakbarát Hírportál

A címvédő kapitánya CR-rel felelne a PSG Messi-igazolására

2021. augusztus 11., szerda 15:17

Mint arról már valószínűleg mindenki értesült, Lionel Messi 21 év után elhagyta a Barcelonát, és a Ligue 1-ben szereplő PSG-ben folytatja pályafutását. Ennek nem mindenki örül a francia élvonalban…

Hiába az elképesztő keret, a legutóbbi kiírást nem a párizsi gárda nyerte meg, hanem a Lille, amelynek csapatkapitánya, José Fonte úgy döntött, hogy segít a csapatának, hogy versenyben maradjon: megkéri válogatottbeli csapattársát, a Juventust erősítő Cristiano Ronaldót, hogy igazoljon az együtteséhez!

Izgalmas. Természetesen a versenyt illetően így még nehezebb lesz a dolgunk, de készen állunk a kihívásra

– mondta José Fonte a talkSPORT-nak, amikor Messi Párizsba szerződésével kapcsolatban faggatták.

A 37 éves portugál védőnek egyből jött egy ötlete a megoldásra.

Mindennap írok Cristiano Ronaldónak, hogy jöjjön Lille-be. Csak annyit felelt, hogy „hahaha”.

Az előző kiírásban a Lille csupán 23 gólt kapott, amivel kiemelkedett a ligából, a PSG ellen például egyet sem (otthon 0–0-ra, idegenben 1–0-ra végzett)!

Képzeljék el, milyen lenne, ha kapott gól nélkül zárnánk Messi, Neymar és Mbappé ellen. Elképesztő támadótrió. Hogy védekezni fognak-e? Azt nem tudom. Érdekes lesz látni a liga versenyképességét ebben a kiírásban.

Bár Cristiano Ronaldóval viccelődik, és Messi érkezését a liga szempontjából nagy nyereségnek tartja, Fontét azért nem hagyja nyugodni, hogyan engedheti meg magának a PSG az elképesztő fizetéseket.

Szeretnék egy másik aspektust megemlíteni, szeretném megérteni, hogyan működik a pénzügyi fair play Franciaországban. Minden klubnak szigorúan korlátozzák a kiadásait. Nem vásárolhatnak sokat, nem tarthatnak sok, nagy pénzes játékost a keretben, aztán van a PSG, amire, úgy fest, nem vonatkoznak a korlátok. A francia ligának remek, hogy itt van Messi, ugyanakkor meg kell nézni a másik oldalát is a dolgoknak, ez így tényleg fair?

(Borítókép: John Berry / Getty Images)

Rovatok