Index Vakbarát Hírportál

Eb-t megjárt ukrán középpályást igazolt a Vidi

2021. augusztus 11., szerda 13:45

A labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár FC a hivatalos honlapján adta hírül, hogy szerződtette Jevhen Makarenkót. A 30 éves védőként is bevethető középpályás az Anderlechtet elhagyva csatlakozik a magyar együtteshez.

Makarenko 2004-ben került be a Dinamo Kijev utánpótlásában, majd 2008-ban mutatkozhatott be a felnőtteknél, az együttessel két bajnoki címet és két kupát nyert.

A 186 centi magas futballista 2017-ben Belgiumba igazolt, ahol a Kortrijk játékosa lett, majd egy évvel később az Anderlecht szerződtette. A legutóbbi idényt kölcsönben a Kortijknél teljesítette, három góllal vette ki a részét a csapat terméséből.

Az ukrán válogatottban 14-szer lépett eddig pályára, a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon a svédek elleni nyolcaddöntőben és az angolok elleni negyeddöntőben is szóhoz jutott.

Makarenko a tranferkmarkt.de adatai szerint 200 ezer euróért váltott klubot, piaci értékét ennél jóval magasabbra taksálják (1,2 millió euró).

A klub célja, hogy valamelyik európai kupasorozat csoportkörében szerepeljünk majd, ehhez pedig olyan játékosok szükségesek, akiknek komoly nemzetközi tapasztalata van

– indokolta Makarenko szerződtetését Sallói István a klub honlapjának.

A futballista köszönetet mondott a lehetőségért, illetve kiemelte, hogy a fehérváriakat erősítő Ivan Petrjak nagy szerepet töltött be az átigazolása során.

A magyar bajnokságról egyelőre annyit tudok, amit az itt szereplő ukrán játékosoktól Ivan Petrjak mellett Ihor Haratintól és Olekszandr Zubkovtól hallottam, vagyis hogy egy jó és érdekes, ugyanakkor nem könnyű liga. Mióta kapcsolatba léptünk a klub vezetőivel, természetesen elkezdtem tanulmányozni a helyi viszonyokat, de igazán majd itt futballozva és itt élve fogom megismerni a magyar focit és Magyarországot is

– idézi a molfehervarfc.hu Makarenkót, aki nyolcas mezszámban szerepel majd Fehérváron.

(Borítókép: Jevhen Makarenko (14) Marcus Rashforddal küzd az Európa-bajnokság negyeddöntőjében – Alessandra Tarantino - Pool/Getty Images)

Rovatok