Index Vakbarát Hírportál

Messi: A PSG készen áll arra, hogy minden trófeát begyűjtsön

2021. augusztus 11., szerda 11:48

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Paris Saint-Germain szerdán 11 órától bemutatta szurkolóinak új igazolását, Lionel Messit.

A párizsi klub már kedd este bejelentette a hatszoros aranylabdás argentin szerződtetését, Messi érkezésének már most elképesztő hatásai vannak a klubnál. 

Az argentin klasszis még 2000-ben, 13 évesen került a Barcelonához, amelynek a felnőttcsapatában 2004-ben mutatkozott be, és 17 idény alatt 778 tétmérkőzésen 672 gólt szerzett, 21 év után, 35 trófeával a háta mögött, könnyek között távozott a katalánoktól. 

Messi nem sokkal 11 óra után családja kíséretében érkezett meg a sajtótájékoztatóra, amelyet egy huncut kacsintással indított.

Nagyon boldog vagyok, hogy Leo Messit a PSG játékosaként jelenthetem be. Csodálatos és történelmi nap ez a klub számára 

– kezdte a sajtótájékoztatót Nasszer al-Kelaifi klubtulajdonos, majd új játékosa érdemeinek magasztalásába kezdett.

Biztos vagyok benne, hogy a világ legjobb játékosa számos trófeához segít minket

– zárta mondandóját.

Messi rögvest nekikezdett a hálálkodásnak, hogy a PSG-nél folytathatja, és azon reményének adott hangot, hogy újabb trófeákért harcolhat.

Nagyon örülök, hogy itt vagyok. Még mindig szeretnék futballozni, trófeákat nyerni, ahogyan a karrierem kezdete óta mindig, és úgy érzem ez a klub, ezekkel a játékosokkal és stábtagokkal készen áll arra, hogy minden sorozatban az elsőségért harcoljon. Ez a célom, ezért igazoltam ide. Fejlődni szeretnék és trófeákat nyerni, remélem, hogy összejön 

– mondta az argentin támadó. 

A párizsi klub szombaton a bajnokságot 2–0-s zakóval kezdő Strasbourgot fogadja a Ligue 1 2. fordulójában. Ezen a találkozón ugyanakkor aligha lép még pályára az új szerzemény.

Nem tudom, mikor mutatkozhatok be. Az elmúlt napokban vakáción voltam, most eléggé új ez a helyzet. Tegnap beszéltem a stábbal, talán szükségem lesz egy kis »előszezonra«, hogy formába kerüljek. Elkezdem a munkát és az edzéseket, és remélhetőleg mihamarabb olyan állapotba kerülök, hogy játszhassak. Amikor a stáb úgy érzi, hogy készen állok, akkor örömmel futok ki a pályára

– felelte Messi.

Új klubjában ismét együtt futballozhat korábbi barcelonai csapattársával, Neymarral, valamint a válogatottból ismert barátjával, Ángel Di Maríával is. Nemcsak velük, hanem a többiekkel is alig várja, hogy találkozzon végre.

Alig várom, hogy elkezdjük az edzéseket az új csapattársaimmal.

Természetesen szóba került a barcelonai távozása is, amivel kapcsolatban elmondta, hogy mindenki tudja, hogy nehéz volt számára a búcsú, hiszen a katalán város volt az otthona gyerekkora óta, de örül, hogy itt van új csapatánál, Párizsban. 

És hogy mi lenne, ha a PSG összefutna a Camp Nouban a gránátvörös-kékekkel?

Nagyon jó lenne visszatérni Barcelonába, remélhetőleg nézők előtt kerülne erre sor a koronavírus-járvány miatti zárt kapus mérkőzések után. Nagyon furcsa érzés lenne a vendégcsapat játékosaként pályára lépni, de akár még ez is bekövetkezhet

– vélekedett.

Az 1970-ben alapított együttes eddig kilenc bajnoki címet, 14 Francia Kupát, kilenc Ligakupát és 10 Szuperkupát nyert otthon, a nemzetközi porondon az 1996-os KEK-győzelme a legkiemelkedőbb, igaz, 2020-ban csak a döntőben maradt alul a Bajnokok Ligájában.

Messi (valamint Gianluigi Donnarumma, Asraf Hakimi, Sergio Ramos és Georginio Wijnaldum) érkezésével csak egy lehet innentől kezdve a gárda célja...

Ön szerint megnyeri a BL-t a PSG?

  • 1527
    Hiába Messiék érkezése, a PSG ezúttal is lecsúszik a BL-trófeáról...
  • 1337
    Ez a keret a világ legerősebbje, összejön a BL-győzelem!

(Borítókép: Stephane De Sakutin / AFP)

Rovatok