Index Vakbarát Hírportál

Nem sikerült a bravúr, az Újpest búcsúzott Európától

2021. augusztus 12., csütörtök 21:51

A múltheti, hazai pályán elszenvedett 2–1-es vereség után az Újpest idegenben is kikapott a svájci Basel csapatától az Európa konferencia-liga selejtezőjének 3. fordulójában, ráadásul simán, 4–0-ra. Összesítésben így a svájciak 6–1-gyel léptek tovább a következő körbe.

A hússzoros Grand Slam-tornagyőztes teniszlegenda, Roger Federer is a helyszínen látta, hogy ezúttal sem kezdett megilletődötten az Újpest, amely az első tíz perc végén Pauljevic révén ziccert rontott.

A félidő derekán Quintilla remek bal oldali beadását – az újpesti védők helyezkedési hibáját kihasználva – Males rúgta be, amivel a hazaiak összesítésben megnyugtató előnybe kerültek.

A lila-fehérek a hátrány ellenére is bátran játszottak, próbáltak támadóan fellépni, helyzetük is volt. 

A Basel azonban a szünet előtt megduplázta góljai számát.

Az Újpest a fordulás után is egyenrangú partnere volt a mezőnyben a hazaiaknak, a csapatok piaci értéke közötti különbség főleg a helyzetkihasználásban mutatkozott meg: 

tíz perc után Tallo egyedül vezethette a kapusra a labdát, de Lindner védte a ziccert, míg a túloldalon a Basel a harmadik kaput eltaláló lövéséből megszerezte harmadik gólját.

A svájciak a hajrában belőtték negyedik találatukat is és simán jutottak a negyedik körbe, ahol – immár a főtáblás szereplésért  a svéd Hammarby IF együttesével találkoznak.

A MOL Fehérvár FC az első, a Puskás Akadémia FC pedig a második fordulóban búcsúzott a harmadik számú európai kupasorozat selejtezőjében, így már csak a Ferencváros van versenyben a nemzetközi porondon, amely a Bajnokok Ligája-selejtező negyedik, utolsó körében a svájci Young Boys csapatával találkozik. 

Eredmény, selejtező, 3. forduló, visszavágó:

FC Basel (svájci)Újpest FC 40 (20)
Gólszerzők:
Males (22.), Stocker (45+2.), Cabral (71.), Petretta (90.)
Továbbjutott : az FC Basel, kettős győzelemmel, 6 1-es összesítéssel.

(Bortókép: Peter Schneider / MTI / EPA)

Rovatok