Index Vakbarát Hírportál

A Messi-éra ára: tíz játékosnak mennie kell Párizsból

2021. augusztus 12., csütörtök 14:27

Rövid időn belül komoly tisztogatásba kell kezdenie a kereten belül a PSG vezetőségének, mivel az új sztárjátékosok érkezésével komolyan megnövekedett a fizetésekre fordítandó összeg.

Annak ellenére, hogy a játékosok nagy része ingyen érkezett, a béreik csillagászati magasságba emelik a klub kiadásait. Gianluigi Donnarumma, Georginio Wijnaldum, Asraf Hakimi vagy Sergio Ramos új szerződése is terheli már a párizsiak pénztárcáját.

Ez tíz játékos kényszerű távozásához vezethet. 

Így a PSG vezetősége nyitott arra, hogy tisztogatást végezzen a kereten belüli, és több, nem kulcsfontosságú játékost is eladjon az első keretből – adja hírül a Sport spanyol napilap. Az érintettek között szerepel a szenegáli Idrissa Gueye és a kegyvesztetté vált argentin támadó, Mauro Icardi.

A francia csapatnál eddig sem voltak alacsony fizetések, például a középpályás Ander Herrera heti 170 ezer eurós juttattással rendelkezik. Így könnyen a távozók között találhatja majd magát Herrera is, mivel Lionel Messi évi 35 millió eurós kontraktust írt alá, amellyel az éves, fizetésekre költött kiadások háromszázmillió euró fölé emelkedtek a klubnál. Érdekesség, hogy ezzel a PSG költi a csapatok közül a legtöbbet bérekre, a második helyen a Real Madrid áll, a spanyolok 250 millió eurót költenek évente játékosaik fizetésére. 

A franciáknál remélik, hogy a Messi-projekt idővel visszahozza a befektetett összegeket, köszönhetően az argentin kereskedelmi vonzerejének és világszerte fennálló népszerűségének. Az első adatok biztatók, ugyanis már kedd este kevesebb mint húsz perc alatt kapkodták el a Messi-mezekből az első készleteket. Addig viszont a pénzügyi számláikat egyensúlyba kell hozniuk a vezetőknek a hirtelen megugrott kiadások miatt, ami az említett labdarúgókon kívül Thilo Kehrer, Abdou Diallo, Rafinha, Sergio Rico, Alphonse Aréola, Layvin Kurzawa és Pablo Sarabia távozásához is vezethet. 

(Borítókép: Sarah Meyssonnier / Reuters)

Rovatok