Index Vakbarát Hírportál

Rosszul kezdett, de négy gólt lőtt a Fradi a Mezőkövesdnek

2021. augusztus 14., szombat 20:28

A címvédő Ferencváros 4–1-re legyőzte az eddig hibátlan Mezőkövesdet a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójában, szombaton.

A hazai gárda nem fordított kellő figyelmet a kezdésre, így Nagy Dániel fejesével a 6. perc végén előnybe jutott a vendégcsapat, amely a folytatásban beszorult a térfelére. A Ferencváros azonnal felpörgette a ritmust, és játékában benne volt ugyan a gól, de a fegyelmezett kövesdiek kapujára ritkán jelentett direkt veszélyt. Az első félidő ötperces hajrájában aztán elég volt két villanás, és fordított a vendéglátó: 

előbb Botka Endre centerezését Frank Boli lőtte Antal Botond kapujába, majd formás akció végén Róbert Mak talált be Olekszandr Zubkov remek előkészítése után.

A második játékrész elején bátran támadott a Mezőkövesd – Dibusz Dénesnek is akadt komoly védenivalója –, de az FTC 15 perc után rendezte sorait, és vissza tudta vinni a játékot a mezőnybe. A 67. percben a videobírós (VAR) visszajátszás megtekintése után ítéltek büntetőt a hazaiak javára, amit a sértett Myrto Uzuni váltott gólra. A hátralévő időben a vendégekben erő és tűz sem maradt, hogy felzárkózzanak, a hazaiak eközben a biztonságra koncentráltak, és járattak a labdát. 

Ennek megfelelően komoly helyzetek már nem adódtak, az eredmény az utolsó percig nem változott, de akkor Boli remek egyéni megmozdulás végén újra betalált.

A hajrában egy ütközés után az alig tíz perce becserélt Nguen Tokmac bicegve hagyta el a játékteret, és miután a hazaiak addigra már az összes cseréjüket kihasználták, a végjátékra tízen maradtak a pályán.

A Ferencváros házigazdaként élvonalbeli mérkőzésén továbbra is veretlen a Mezőkövesddel szemben: három döntetlen mellett nyolcadszor győzte le. A bajnoki idényben Pintér Attila csapata két győzelem után először vesztett pontokat.

A Paks hazai pályán játszott 3–3-as döntetlent a kétgólos előnyben is lévő Debrecennel a játéknap első mérkőzésén.

Az első félidő második részében a debreceniek tettek szert kétgólos előnyre, Dzsudzsák Balázs mindkét találatnál főszerepet vállalt. A csapatkapitány a 27. percben remekül ugratta ki Ferenczi Jánost, a 42. percben pedig ő volt a befejező ember. A paksiak kétgólos hátrányban sem zuhantak össze, és Ádám Martin büntetőjével még a szünet előtt szépítettek.

A szünetben hármat cseréltek a paksiak, és egyiküknek, az előző szezonban gólkirály Hahn Jánosnak öt perc kellett az egyenlítő találat megszerzésére. 

Lendületben maradt a Paks, a 63. percben pedig Bognár István szabadrúgásból szerzett góljával átvette a vezetést.

A félidő közepén három helyen frissített egyszerre a DVSC, és az egyik csere, a rutinos Ugrai Roland három perccel később egyenlített. A hátralévő idő a mezőnyben jó iramot és küzdelmet, míg a kapuk előtt izgalmas helyzeteket hozott, az eredmény azonban már nem változott.

OTP Bank Liga, 3. forduló:

Ferencváros–Mezőkövesd 4–1 (2–1)
Gólszerzők: 
Boli (45+2., 94.), Mak (45+4.), Uzuni (68. - 11-esből), illetve Nagy D. (6.) 

Paksi FC–Debreceni VSC 3–3 (1–2)
Gólszerzők: Ádám (45. - 11-esből), Hahn (50.), Bognár I. (63.), illetve Ferenczi (27.), Dzsudzsák (41.), Ugrai (73.)

(Borítókép: Illyés Tibor / MTI) 

Rovatok