Index Vakbarát Hírportál

Simán nyert a friss európai Szuperkupa-győztes Chelsea

2021. augusztus 14., szombat 18:25

A friss európai Szuperkupa-győztes Chelsea sima, 3–0-s győzelmet aratott a Crystal Palace felett az angol labdarúgó-bajnokság nyitófordulójának szombati játéknapján.

A londoni együttes, amelynek Lőw Zsolt a másodedzője, Marcos Alonso szabadrúgásával és Christian Pulisic találatával már az első félidőben megnyugtató előnyt alakított ki, és sikere ezt követően sem forgott veszélyben. 

A második játékrész 58. percében az élete első Premier League meccsét játszó, saját nevelésű Trevoh Chalobah állította be a végeredményt egy távoli bombagóllal.

A vendégek kispadján ezen a találkozón mutatkozott be a nyáron kinevezett vezetőedző, a játékosként világ- és Európa-bajnok Patrick Vieira, aki kilenc idény alatt 406 találkozón lépett pályára az Arsenalban. 

Érdekesség, hogy a francia szakember játékosként veretlen maradt a Chelsea ellen, 10 meccsen 6 győzelem és 4 döntetlen volt a mutatója.

Az Everton ugyancsak új edzővel Rafa Benítezzel a kispadon hátrányból fordítva nyert odahaza a Southampton ellen, a Leicester City James Vardy góljával győzte le a Wolverhamptont, míg az Aston Villa kezdőcsapatába 3737 nap után visszatérő, korábbi válogatott Ashley Young nem lehetett boldog, a birminghami együttes ugyanis 3–2-re kikapott idegenben a Watfordtól.

A Liverpool szintén simán, ugyancsak 3–0-ra nyert a Norwich City vendégeként. Külön öröm a liverpooli szurkolóknak, hogy tavaly októberi súlyos térdsérülése utáni első tétmérkőzését kezdőként játszotta végig a Mersey-parti együttesben Virgil van Dijk.

Premier League, 1. forduló:

Burnley–Brighton 1–2 (1–0)

Chelsea–Crystal Palace 3–0 (2–0)

Everton–Southampton 3–1 (0–1)

Leicester City–Wolverhampton Wanderers 1–0 (1–0)

Watford–Aston Villa 3–2 (2–0)

Manchester United–Leeds United 5–1 (1–0) 

Brentford-Arsenal 2–0 (10)

Norwich–Liverpool 0–3 (0–1)

(Borítókép: Glyn Kirk / AFP)

Rovatok