Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona sikerrel kezdte meg a Messi utáni érát

2021. augusztus 15., vasárnap 22:05

Megnyerte első mérkőzését a Barcelona a posztmessi érában, Martin Braithwaite vezérletével 4–2-re megverte a gyengén kezdő, a hajrában éledező Real Sociedadot.

A 2004–2005-ös idény óta először fordul elő, hogy Lionel Messi nem a katalánok futballistája, a hatszoros aranylabdás argentin a napokban a PSG-hez tette át a székhelyét, óriási szomorúságot okozva ezzel a még a Real Sociedad elleni meccs előtt is őt éltető szurkolókat. 

A nagy mezőnyfölényben kezdő Barcelona a 19. percben törte meg a jeget, az új érkező Memphis szabadrúgására Gerard Piqué érkezett remekül, fejesével pedig nem tudott mit kezdeni a hosszúra induló kapus (1–0).

Ez már az 50. gólja volt a Barcában minden sorozatot figyelembe véve, ennél többet védőként csak épp a mostani tréner Ronald Koeman (88) tud felmutatni.

A játékrész utolsó pillanataiban növelte az előnyét a házigazda, Eric García erőszakos labdaszerzése után Frenkie de Jong jobb oldali beadását Martin Braithwaite fejelte a hálóba (2–0).

A fordulást követően Antoine Griezmann gyorsan betalált, ám De Jong már jócskán lesen állt, majd Jordi Alba rontott ajtó-ablak helyzetben – de ez sem ért volna végül.

Az 59. percben már összejött a szabályos harmadik gól, Braithwaite közelről nem hibázott (3–0).

A várt gála viszont gyorsan elillant, amikor a végjátékban Julen Lobete szépített, majd Mikel Oyarzabal szabadrúgása után hirtelen nyílt lett a meccs (3–2).

A pontszerzés viszont nem jött össze, sőt a végén még egy gólt szerzett a Barcelona, Braithwaite centerezése után Sergi Roberto passzolt a hálóba (4–2).

A címvédő Atlético Madrid is győzelemmel kezdte az idényt, a Celta Vigo otthonában Ángel Correa első félidő közepén szerzett góljára egyórányi játék után Iago Aspas büntetőből még felelt, de pillanatokkal később újra eredményes volt a vendégek középpályása, erre pedig már nem jött válasz (1–2).

A 101. percben lefújt mérkőzés ráadásában mindkét csapat megfogyatkozott, a hazaiaktól Hugo Mallót, a vendégektől Mario Hermosót állították ki.

LA LIGA

1. FORDULÓ

Celta Vigo–Atlético Madrid 1–2 (Iago Aspas 59. – 11-esből, ill. Á. Correa 23., 64.)

Barcelona–Real Sociedad 4–2 (Piqué 19., Braithwaite 45+2., 59., S. Roberto 91., ill. Lobete 82., Oyarzabal 85.)

22.15: Sevilla–Rayo Vallecano

(Borítókép: David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Rovatok