Index Vakbarát Hírportál

Az UEFA és a FIFA döntése miatt a WizzAir törölte a tiranai járatát

2021. augusztus 16., hétfő 15:41

A WizzAir légitársaság közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztatja utasait, hogy a Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) közös döntése miatt törli a szeptember 5-ére kiírt tiranai szurkolói járatát.

A két szövetség nem rég hozott szabály arról, hogy a 2022-es katari világbajnokság selejtezőin nem vehetnek részt vendégcsapatok szurkolói, természetesen a járványhelyzetre való tekintettel.

Így a WizzAir is törölte a járatát, ami a szeptember 5-i, Albánia elleni selejtezőre szállította volna a magyar drukkereket. A légitársaság hozzátette, az utasok ingyen átfoglalhatják jegyüket egy másik járatra, de kérhetnek 100%-os visszatérítést, valamint 120%-nak megfelelő Wizz-pontot is igényelhetnek, amit 12 hónapig használhatnak fel.

Szeptember elején nyílik a második vb-selejtezős ablak, a magyar válogatott három mérkőzést játszik ebben az időszakban: másodikán a Puskás Arénában fogadja a friss Eb-ezüstérmes Angliát, ötödikén Tiranában vendégeskedik, nyolcadikán pedig Andorra lesz az ellenfél, szintén a Puskásban.

Három forduló után Marco Rossi együttese Anglia mögött a második, pótselejtezőt érő helyen áll hét ponttal.

Rovatok