Index Vakbarát Hírportál

Óriásit hibázott a Wolfsburg edzője, kizárták a csapatot a Német Kupából

2021. augusztus 17., kedd 08:19

Mark van Bommel, a VfL Wolfsburg vezetőedzője a megengedettnél eggyel többet cserélt a Német Kupa első fordulójában, ezért az ország labdarúgó-szövetségének (DFB) hétfői döntése értelmében nem folytathatja szereplését a sorozatban.

A Wolfsburg augusztus 8-án hosszabbítás után 3–1-re győzött a negyedosztályú SC Preussen Münster otthonában. A június elején kinevezett 44 éves szakvezető a rendes játékidőben, majd a ráadásban is hármat cserélt, pedig összesen csak öt változtatásra lett volna lehetősége. 

A hazaiak megóvták a találkozót, a DFB pedig igazat adott nekik, mivel a versenykiírás egyértelműen kimondja, hogy egy meccsen csapatonként öt játékos cserélhető, többet változtatni hosszabbítás esetén sem lehet.

Eltérő szabályozás vonatkozott az Európa-bajnokságra és a tokiói olimpia labdarúgótornájára, mert ott túlóra esetén engedélyezték a hatodik cserét.

A kupameccset 2–0-s gólkülönbséggel írták jóvá a Preussen Münster javára, amely így a továbbjutott. A második forduló párosításait jövő vasárnap sorsolják ki, a mérkőzéseket pedig október 26-27-én játsszák.

Rendkívül bosszantó, ami történt, de sajnos nem változtathatunk rajta. Ilyesmi biztosan nem fordul elő a jövőben

– mondta Jörg Schmadtke klubmenedzser.

A VfL Wolfsburg nem először búcsúzik szövetségi döntés következtében a Német Kupától, ugyanis a 2004–05-ös szezon első fordulójában 3–0-ra legyőzte az 1. FC Köln amatőrcsapatát, de Marian Hrisztov jogosulatlan játéka miatt akkor is az ellenfél jutott tovább. A bolgár futballista az előző klubja, az 1. FC Kaiserslautern színeiben piros lapot kapott, de ezt új klubjában figyelmen kívül hagyták.

Rovatok