Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai bombagólokkal hódította meg a lipcsei közönséget

2021. augusztus 20., péntek 22:25 | aznap frissítve

Végre bajnoki mérkőzésen is kezdő volt Szoboszlai Dominik, a nyolc hónapja a Red Bull Salzburgtól az RB Leipzighez szerződött magyar válogatott klasszis, és ha már ott volt, rúgott két szédületes bombagólt. Az biztos, hogy erre a produkcióra egész Európa felfigyel. Az RB Leipzig amúgy 4–0-ra győzött.

Két órával az RB Leipzig–VfB Stuttgart Bundesliga labdarúgó-mérkőzés kezdete előtt a Livescore.com már közölte, hogy Szoboszlai Dominik a kezdő tizenegyben lép pályára a házigazdánál. És úgy is történt, a 20 éves magyar kiválóság ki is futott a Red Bull Arena játékterére. Szoboszlai december 17-én szerződött Salzburgból Lipcsébe, de mivel szeméremcsont-gyulladás gyötörte, csak lassan gyógyult. De egyszer minden várakozás véget ér, és pénteken bajnokin is kezdő lehetett „Szobi” azok után, hogy egy hete csereként állt be a Mainztól elszenvedett vereség közben. 

A 37. percben jött el Szoboszlai nagy pillanata. Röviden szabadított fel a stuttgarti védelem, a labda honfitársunk elé került, akinek a világ minden ideje rendelkezésre állt, és az ő rúgótechnikájával ez már fél gól. Sőt, nem is csak fél, mert a tizenhatos jobb oldali sarkától a jobb alsó sarokba bombázott, ezzel 1–0-ra vezetett a Lipcse. 

A második félidőt olyan góllal kezdte a Lipcse, amilyent keveset láttunk eddig életünkben. Középkezdés után csak hazai játékos ért a labdához, Andre Silva sarokkal Forsberget ugratta ki, és a svéd közelről bespiccelte, 2–0.

Nem sokkal később jött a harmadik, egyben Szoboszlai második Bundesliga-gólja. Mintegy 28 méterre a kaputól, majdnem a bal oldalvonaltól jutott szabadrúgáshoz a Lipcse. Szoboszlai futott neki, és a bal sarokba zúdította a labdát. Szédületes gól, Florian Müller kapus fel sem tudta emelni a kezét. 30.

A 65. percben Andre Silva tizenegyesből 40-ra alakította az állást, majd a 68. percben vastaps kíséretében ment le a pályáról Szoboszlai. A mérlege: 62 labdaérintés, 2 gól, 4 lövés, ebből 3 eltalálta a kaput. 4 kulcspassz, 37 átadásból 34 jó volt!

A 76. percben Orbánt is lecserélte Marsch mester, Mukiele jött be a helyére. 

A vége 40, két Szoboszlai-gól, micsoda este!

(Borítókép: Szoboszlai Dominiket ünnepli Willi Orbán és Amadou Haidara. Fotó: Getty Images.)

Rovatok