Index Vakbarát Hírportál

Depay mentette meg a kudarctól a vérszegény Barcelonát

2021. augusztus 21., szombat 23:55 | két éve frissítve

A spanyol elsőosztályú labdarúgó bajnokság szombat késő esti mérkőzésén az Athletic Bilbao fogadta az immár Lionel Messi nélkül felálló Barcelonát.

Annak ellenére, hogy a Messi-éra utáni első tétmérkőzését magabiztosan, 4–2-re nyerte a Barcelona a spanyol bajnokság nyitófordulójában, nem számíthatott könnyű mérkőzésre Bilbaóban Ronald Koeman csapata. A Bilbao az első fordulóban mindössze egy vérszegény, gólnélküli döntetlent tudott csak elérni idegenben az Elche ellen, de a San Mamés Stadionban sosem adja magát könnyen a hazai együttes. 

Ennek megfelelően, bilbaói fölénnyel kezdődött a mérkőzés, az első helyzetek a hazaiaké voltak, a tizedik és tizenegyedik percben két hatalmas lehetőség maradt ki, előbb Inaki Williams lövését hárította Neto kapus, majd Oihan Sancet találta telibe a felsőlécet. A vendég katalánoknak jóformán momentumuk nem volt az első játékrészben, mindössze egy kaput eltaláló lövést tudtak felmutatni Griezmannék. 

A második félidő elején és inkább a hazai csapat akarata érvényesült, 

az 50. percben Iker Muniain szögletére érkezett tökéletes ütemben Inigo Martinez, aki tűpontosan fejelte a játékszert a kapu jobb oldalába. (1–0)

A folytatásban sem tudta teljes mértékben érvényesíteni akaratát a katalán csapat, az utolsó negyedórára fordulva csak két kaput eltaláló lövésük volt. A 75. percben a pálya közepén labdát vesztett a Bilbao, melyből egy indítást követően Memphis Depay ugrott ki a baloldalon, hogy aztán irtózatos erővel a felsőléc alá bombázza az egyenlítést érő találatot. A Lyonból érkező támadó első gólját szerezte tétmérkőzésen gránátvöröskék szerelésben.  

Az utolsó 15 percben komolyabb helyzetet már egyik csapat sem tudott kialakítani, az egyetlen említésre méltó esemény a barcelonai Eric Garcia 93. percben történt piros lapja volt. A Barcelona első pontjait vesztette el a bajnokságban, míg az Athletic Bilbao második mérkőzésén második döntetlenjét érte el és két ponttal rendelkezik, a végeredmény 1–1. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok