Index Vakbarát Hírportál

Félmilliárd eurós hitelt vett fel a túlélésért az FC Barcelona

2021. augusztus 21., szombat 15:28

Egyre duzzadnak a pénzügyi problémák a Barcelona háza táján, így Joan Laporta elnök egy újabb hatalmas, 595 millió euró értékű hitelt volt kénytelen felvenni annak érdekében, hogy stabilizálja a klub anyagi helyzetét. – adta hírül a spanyol Mundo Deportivo. 

A 26-szoros spanyol bajnok együttes az előző elnök, Josep Bartomeu felelőtlen gazdálkodásának következményeként görgeti maga előtt tetemes adósságát, melynek egyik eredménye a klublegenda, Lionel Messi kényszerű távozása. Továbbá újabb probléma, hogy nagyjából 40 millió eurótól is elesik ettől az idénytől a klub, miután több mint 26 ezer pártoló klubtag visszalépett és nem fizette be a 2021/22-es szezonra érvényes tagdíját. 

Az említett hitelt tíz éves futamidőre kötötték a felek, 1,98 százalékos kamattal. A kölcsön elérésében a klubnak a közelmúltban lekötött televíziós jogok utáni bevétel volt segítségére, továbbá az, hogy az FC Barcelona, mint márka, még mindig vonzó célpont a piacon a befektetők számára. Laporta elnök kiemelte, itt az ideje bölcsen gazdálkodni a klub pénzügyi helyzetének javítása érdekében. 

A Barcelona tervei között szerepel Samuel Umtiti és Miralem Pjanic értékesítése, továbbá Sergi Roberto, Sergio Bosquets és Jordi Alba fizetésének csökkentése is

(Borítókép: Quality Sport Images / Getty Images Hungary)

Rovatok