Index Vakbarát Hírportál

Négygólos sikerrel rúgta be az olasz bajnokság ajtaját az Inter

2021. augusztus 21., szombat 21:12

Az európai topligák közül utolsóként rajtolt el az olasz elsőosztályú-labdarúgó bajnokság, a Serie A.

A nyitómérkőzést a címvédő Internazionale és a Genoa játszotta a milánói Giuseppe Meazzaban. A nyáron a hazaiak kerete rendesen feje tetejére állt, a kulcsjátékosok közül Romelu Lukaku és Asraf Hakimi távozott, azonban Hakan Calhanoglu mellett Edin Dzeko is érkezett a milánói kék-feketékhez. 

 A találkozót címvédőhöz méltóan az Inter kezdte dominánsan, a hatodik percben az AC Milantól érkező középpályás, Calhanoglu szögletére Martin Skriniar érkezett tökéletes ütemben és fejelte a hálóba a játékszert. A folytatásban sem vett vissza a lendületből a milánói csapat, a 14. percben az előbb gólpasszt jegyző Calhanoglu szerzett gyönyörű gólt jobblábas csavarása után. A második játékrészben negyed órával a vége előtt előbb Arturo Vidal talált be, míg a 4–0-s végeredményt kettő perccel a lefújás előtt a debütáló Edin Dzeko állította be, kérdés sem fért a címvédő győzelméhez. 

Az olasz bajnokság késő délutáni másik mérkőzésén is záporoztak a gólok, a Verona–Sassuolo mérkőzés 2–3-as végeredményt hozott. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok