Index Vakbarát Hírportál

19 éves támadó írt történelmet és mentette meg a Man. United becsületét

2021. augusztus 22., vasárnap 17:19

Az angol elsőosztályú labdarúgó bajnokság vasárnap délutáni mérkőzésein a Manchester United és a Tottenham is pályára lépett. Mindkét sztárcsapat kiválóan kezdte az idényt, a United a Leddset mosta le a pályáról 5–1-es végeredménnyel, míg a Tottenham legnagyobb sztárja, Harry Kane nélkül is legyőzte a címvédő Manchester Cityt. 

A Manchester United a tavalyi szezonban gyenge középcsapatnak számító Southampton otthonába utazott, azonban nem számíthatott könnyű mérkőzésre Ole Gunnar Solksjaer csapata, a St. Marry Stadionból sosem könnyű elhozni a három pontot. 

A mérkőzés első percei kiegyenlített játékot hoztak, a hetedik percben a manchesteriek védője, Victor Lindelof találta telibe fejesével a felső lécet. Ennek ellenére a 30. percben Ché Adams próbálkozott egy lövéssel, ami a vendégek középpályásának, Frednek a hátán megpattant, így védhetetlenül csapódott David de Gea kapujába. 

A félidőre így meglepetésre hazai előnnyel vonultak a csapatok, de a fordulás után egyből nyomást helyezett a Man. United ellenfelére, aminek hamar meg is lett az eredménye. Az 55. percben Paul Pogba passzát Mason Greenwood váltotta gólra, mely találat több szempontból is történelminek minősül.

A francia középpályás lett a Premier Legaue történelmének első játékosa, aki csapata első kettő meccsén öt gólpasszt osztott ki, míg a 19 éves Greenwood lett az első tinédzser, aki csapata első kettő mérkőzésén betalált Alan Smith óta, aki 2000-ben hajtotta végre ezt a bravúrt.

A mérkőzés további szakaszában újabb találat nem született, így elvesztette első pontjait a szezonban a Manchester United, míg a Southampton megszerezte első egységét az idei idényben, a végeredmény 1–1.

A délután másik mérkőzésén a Tottenham a Wolverhamptonhoz látogatott. A vendégek vezetőedzője, Nuno Santo régi sikerei helyszínére tért vissza, a portugál tréner előző csapata éppen a Wolverhampton volt. 

A találkozó egyből egy tizenhatoson belüli szabálytalansággal kezdődött, a kilencedik percben Dele Allit buktatták és maga a sértett végezte el a büntetőrúgást is. Alli magabiztosan értékesítette a tizenegyest és szerezte meg csapatának a vezetést. A vendégek ezúttal is legnagyobb sztárjuk, Harry Kane nélkül voltak kénytelenek felállni, azonban az angol támadó már a cserepadra leülhetett. 

A hazaiak legnagyobb lehetősége a mérkőzés utolsó perceiben volt, mikor a szögletre Fabio Silva érkezett tökéletes ütemben, a labda elindult a felső léc alá, azonban Hugo Lloris kapus bravúrral hárította a próbálkozást. Ennek köszönhetően második mérkőzésén is érintetlen maradt a Tottenham kapuja és Nuno Santo csapata kettőből kettő győzelemmel indította a szezont, a végeredmény 0–1. 

A forduló rangadóját 17:30-as kezdőrúgással rendezik az Arsenal és Chelsea között. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok