Index Vakbarát Hírportál

Tömegverekedés után szakadt félbe a francia bajnoki

2021. augusztus 23., hétfő 11:49

Óriási balhé vetett véget vasárnap este a Nice–Marseille francia bajnokinak: a találkozó a 76. percben félbeszakadt, miután a hazai szurkolók beözönlöttek a pályára, és rátámadtak a vendégjátékosokra.

A tömegjelenet azután alakult ki, hogy a drukkerek több vizespalackkal megdobták a marseille-i Gustavo Payet-et, aki dühből a nézők közé hajította vissza az üvegeket. Erre a szurkolók dühödten megrohamozták a játékteret, mire a játékvezető félbeszakította a meccset, és beküldte a játékosokat az öltözőbe.

Az MTI beszámolója szerint Pablo Longoria, az Olympique Marseille labdarúgócsapatának klubelnöke szerint nem volt garancia a személyes biztonságukra, ezért nem folytatták a vasárnap szurkolói rendbontás miatt a 76. percben félbeszakadt bajnoki mérkőzésüket Nizzában.

A klubvezető kiemelte: 

bár előbb még a játékvezető is egyetértett velük abban, hogy a találkozót nem lehet folytatni, a liga végül a közrend érdekében felülbírálta ezt, és utasította őket, hogy térjenek vissza a pályára.

„Mi viszont úgy döntöttünk, hogy a megtámadott játékosaink biztonsága érdekében nem folytatjuk a mérkőzést, és inkább hazamegyünk Marseille-be. Ez már a második alkalom, hogy hasonlót kell megtapasztalnunk, korábban Montpellier-ben fordult elő velünk ilyen.

Ami most itt történt, az számunkra teljesen elfogadhatatlan. Precedenst kell teremtenünk a francia futballban azzal, hogy kiállunk magunkért

– mondta Longoria.

Miután a liga a folytatás mellett döntött, de a vendégek erre nem adtak lehetőséget, a szabályok értelmében a találkozó három pontját a hazai csapat kapja 3–0-s gólkülönbséggel. A félbeszakadt mérkőzésen a Nice 10-ra vezetett. Francia sajtóhírek szerint az Olympique Marseille mindenképpen fellebbezni akar.

A tömegjelenetben három OM-játékos – Luan Peres, Mattéo Guendouzi és Payet  megsérült, míg a hazai klub szerint a Marseille biztonsági emberei részéről a tömegverekedés során Jean-Claire Todibót és Justin Kluivertet is fizikai erőszak érte.

Jean-Pierre Rivere, a Nice elnöke kiemelte: nagy csalódás okoztak számára a történtek, de a dolog teljesen világos.

Sajnos vizespalackokat dobtak a pályára, de az már a marseille-i játékos reakciója volt, hogy azt visszadobta a lelátóra. Ez a két dolog együttes katalizátora volt az eseményeknek

– mondta. Kiemelte: a Marseille biztonsági embereinek nem lett volna szabad a pályára lépniük, főként nem megütniük a hazai játékosokat. Azt pedig nem értette, hogy a Marseille miért nem jött vissza a folytatásra.

(Borítókép: Valery Hache / AFP)

Rovatok