Index Vakbarát Hírportál

Rasszista videó miatt az egész szurkolói csoportot örökre kitiltotta a Rangers

2021. augusztus 24., kedd 10:54

Vasárnap került fel egy rasszista felvétel egy szurkolói buszon történekről, hétfő estére pedig a Glasgow Rangers már az egész szurkolói csoportot örökre kitiltotta a meccseiről.

A Glasgow Rangers a skót első osztály ura. Története során 55 bajnoki címet nyert az együttes, az előző szezonban is a tabella élén zárt. Vasárnap a Ross County ellen játszott a csapat, 4–2-re nyert Steven Gerrard alakulata, ám a találkozó nem csak emiatt érdekes. 

Kikerült a Twitterre egy eredetileg Snapchaten küldött videó, amely a Westwood RSC East Kilbride szurkolói csoportjának buszán készült, ami épp a derbire tartott. A videón a japán Furuhasi Kjogóval, a rivális Celtic csatárával kapcsolatban kántálnak rigmusokat.

A felvételen látható „Furuhasi megette a kutyámat” és a „csinálj úgy, mint Kjogo” rigmus, majd az ezt követő szemhúzás úgy tűnik, nem fért bele a Rangers értékrendjébe. A vasárnapi videó után hétfő estére már az egész szurkolói csoportot örökre eltiltotta a meccseiken való részvételtől a skót klub. 

A Rangers bejelenti, hogy vége az eljárásnak a rasszista videóval kapcsolatban, amely a közösségi médiában kering tegnap óta. A szurkolói klubot és minden személyt azonosítottunk, és örökre kitiltunk a mérkőzéseinkről

– áll a velős nyilatkozat a skót csapat oldalán. Emellett a skót rendőrség is bejelentette, hogy nyomozást indít az ügyben. 

A Rangers szurkolóitól nem áll messze a távol-keleti játékosok rasszista kifigurázása. Korábban Nakamura Sunszuke, a valaha volt egyik legsikeresebb ázsiai játékos is megkapta a „kutyaevős” molinót, amikor a Celticben játszott.

Rovatok