Index Vakbarát Hírportál

A visszatérő: Szoboszlai Dominik újra a válogatott keretben

2021. augusztus 25., szerda 12:03

A szeptemberi vb-selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi kijelölte keretét az Anglia, az Albánia és az Andorra elleni mérkőzésekre.

Sérülése után újra a csapat tagja az RB Leipzig mezében kezdőként első bajnokiján duplázó Szoboszlai Dominik, de meghívást kapott többek között az Egyesült Államokban futballozó Gazdag Dániel és Sallói Dániel is, ahogyan a Slask Wroclawban légiósodó 27 éves hátvéd, Tamás Márk is. 

A szövetségi kapitány elmondta, az Európa-bajnokság után nem szerettek volna nagy változtatásokat eszközölni a csapaton. Szoboszlai meghívásához nem férhetett kétség, ahogyan az MLS-ben remek teljesítményt nyújtó Salló Dánieléhez sem.

Három különböző mérkőzés vár ránk, ugyanolyan hozzáállásra lesz szükség minden találkozón. Anglia ellen hasonló lesz a helyzet, mint az Eb-csoportmeccseken, kis túlzással az esélytelenek nyugalmával léphetünk pályára, de talán most már tisztelnek minket annyira az ellenfelek, hogy nem becsülnek le minket. Szerencsére is szükségünk lesz, de mindent megteszünk, hogy jó eredményt érjünk el és kiszolgáljuk a nagyszerű közönségünket. Albánia ellen sem lesz egyszerű dolgunk, jól ismerem az edzőjüket, remekül összerakta a csapatát, de bízom a játékosainkban és a képességeikben. És továbbra sem vagyunk olyan helyzetben, hogy bárkit lebecsüljünk, így a megfelelő mentalitásra lesz szükség Andorra ellen is

– latolgatta az esélyeket Marco Rossi az Index kérésére.

A szövetségi kapitány a drukkerekre külön kitért, biztos bennem, hogy ezúttal is nagyszerű hangulatot teremtenek majd a Puskás Arénában és azt már a kontinensviadalon is láthattuk, hogy ha a mutatott játék és a küzdelem megfelelő a számukra, akkor az eredmény másodlagos.

Ez persze nem azt jelenti, hogy nem akarunk jól szerepelni az előttünk álló három mérkőzésen, hiszen komoly célokért küzdünk. Érzem a szurkolók támogatását, az, hogy pár nap alatt mindkét hazai meccsre elkapkodtak több mint 60 ezer jegyet egyfajta nyomást is helyez ránk, hiszen bizakodóak az emberek, nagy elvárásaik vannak velünk szemben.”

Az olasz szakember külön kérte a szurkolókat, hogy mellőzzék a gyűlölködő bekiabálásokat, „ne cigányozzanak, ne buzizzanak”, hiszen ezzel saját helyzetüket nehezíthetik a jövőbeni meccseken.

A sajtótájékoztató keretein belül bemutatták a válogatott új pályaedzőjét is, aki a korábbi válogatott labdarúgó, Laczkó Zsolt lett. 

A magyar válogatott kerete:

Kapusok: Bogdán Ádám, Dibusz Dénes, Gulácsi Péter
Védők: Bolla Bendegúz, Botka Endre, Fiola Attila, Kecskés Ákos, Lang Ádám, Lovrencsics Gergő, Willi Orbán, Szalai Attila, Tamás Márk
Középpályások: Gazdag Dániel, Kleinheisler László, Nagy Ádám, Loic Nego, Schäfer András, Szoboszlai Dominik
Támadók: Hahn János, Nikolics Nemanja, Sallai Roland, Salló Dániel, Schön Szabolcs, Szalai Ádám, Varga Kevin, Varga Roland

(Borítókép: Getty Images Hungary)

Rovatok