Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Messi ellen: halálcsoportban az RB Leipzig

2021. augusztus 26., csütörtök 19:21

Csütörtök este a törökországi Isztambulban elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportbeosztását. Több pikáns párharcot láthatunk majd az ősszel, az A csoport azonban mind közül kiemelkedik, ráadásul oda sorsolták a három magyar játékost is foglalkoztató RB Leipziget: Szoboszlaiék a PSG-vel és a Manchester Cityvel kerültek össze.

Az UEFA ezen az eseményen adta át az egyéni elismeréseket is. 

Elsőként az elnöki különdíjat Aleksander Ceferin hirdette ki, amelyet a dán válogatott orvosi stábja, valamint a csapat kapitánya, Simon Kjaer kapott Christian Eriksen életének megmentéséért, valamint a FINNEK ELLENI CSOPORTMECCSEN TÖRTÉNT DRÁMA UTÁN tanúsított hihetetlen teljesítményért.

Következett az előző szezon legjobb kapusának járó díj, amelyet nem meglepő módon az aranyérmes londoni alakulat játékosa, Édouard Mendy kapott. A nőknél a Barcelona kapusát, Sandra Panost látták a legjobbnak.

A sorsolásnál a BL-címvédő Chelsea korábbi két legendás játékosa,  Branislav Ivanovic , valamint  Michael Essien  segédkezett. Miután az első kalap topcsapatait beosztották a csoportokba, jöhettek a legjobb védőknek járó elismerések. A hölgyeknél a Barcát erősítő Irene Paredes nyert, a férfiaknál pedig a ManCity hátvédjét, Rúben Diast választották az előző szezon legjobbjának.

A második kalap sorsolása után már körvonalazódtak pikáns párharcok: 

a City a PSG-vel, az Atlético a Liverpoollal, az Inter a Real Madriddal, a Bayern a Barcelonával, a Chelsea pedig a Juventusszal került egy csoportba.

Jöttek a legjobb középpályások, ahol a férfiaknál a Chelsea francia játékosa, N’Golo Kanté, a nőknél pedig a Barcelona futballistája, Alexia Putellas nyert.

A harmadik kalap sorsolásának legfontosabb kérdése az volt, hogy a három magyar játékost, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominiket foglalkoztató RB Leipzig melyik négyesbe kap besorolást. 

Nos, honfitársaink belehúztak, hiszen az A jelű kvartettbe kerültek a Manchester Cityvel és az immáron többek között Lionel Messivel, valamint Neymarral felálló Paris Saint-Germainnel egyetemben.

A csatárok között a dortmundi Erling Haaland lett a legjobb, a nőknél pedig a változatosság kedvéért ezúttal is egy Barcelona-játékos kapta a díjat, Jenni Hermoso, igaz, az előző szezonban ő még a PSG-t erősítette.

A negyedik kalap sorsolása után kialakultak a végleges csoportok, íme a négyesek:

A csoport: Manchester City, PSG, RB Leipzig, Club Brugge

B csoport: Atlético Madrid, Liverpool, Porto, AC Milan

C csoport: Sporting CP, Borussia Dortmund, Ajax, Besiktas

D csoport: Internazionale, Real Madrid, Sahtar Doneck, Sheriff Tiraspol

E csoport: Bayern München, Barcelona, Benfica, Dinamo Kijev

F csoport: Villarreal, Manchester United, Atalanta, Young Boys

G csoport: Lille, Sevilla, Salzburg, Wolfsburg

H csoport: Chelsea, Juventus, Zenit, Malmö

Az év edzője a BL-t nyerő Thomas Tuchel lett, a nőknél pedig természetesen a Barcát irányító Lluís Cortés.

Az év játékosa díjat a nőknél a Barcelonát erősítő Alexia Putellas kapta, a férfiaknál pedig a BL-cím mellett nyáron Eb-győzelmet is ünnepelhető Jorginho lett a kiválasztott.

Az Európa-liga főtáblájának sorsolását pénteken 12.00 órától tartják, ahol a magyar bajnoki címvédő Ferencváros is ellenfeleket kap majd.

(Borítókép: Ozan Kose / AFP)

Rovatok