Index Vakbarát Hírportál

A negyedik kalapba került az FTC az Európa-liga-sorsoláson

2021. augusztus 26., csütörtök 11:29

Tíz hely még kiadó a csoportkörre, de az már biztos, hogy a Ferencváros a negyedik kalapból várhatja a péntek déli sorsolást.

A klub hivatalos honlapján megjelent beszámoló megemlíti:

a Fradi sorozatban harmadszor szerepel a csoportkörben az európai kupaporondon.

A 2019-es Európa-liga után 2020-ban a Bajnokok Ligájában volt érdekelt a csapat, míg idén ismét az El csoportkörében bizonyíthat. 2019-ben ugyancsak a negyedik kalapból várhatta a sorsolást.

Az UEFA klubokat rangsoroló együtthatóit – koefficiens pontjait – nézve akkor a CFR-rel holtversenyben a Ferencvárosé volt a legkisebb érték (3.500) az akkor még 48 csapatos mezőnyből – idén már 32 csapatos lesz a csoportkör.

A két évvel ezelőtti El- és a tavalyi BL-szereplés miatt ezúttal már magasabb értékkel rendelkezik a zöld-fehér alakulat (13.500), de az eddig bejutott 22 csapatból 20 az FTC előtt foglal helyet, a dán Bröndbyt viszont megelőzi. A csütörtöki rájátszáspárharcokból legfeljebb hat olyan együttes juthat tovább, amelynek kisebb a koefficiens-pontszáma, ami azt jelenti, hogy Peter Stöger együttese 2019-hez hasonlóan ezúttal is a negyedik nyolcasból várja a péntek 12.00-kor kezdődő sorsolást.

(Borítókép: Illyés Tibor / MTI)

Rovatok