Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő fordulat: Cristiano Ronaldo a Man. Unitedben folytatja!

2021. augusztus 27., péntek 18:07

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester Unitedben folytatja pályafutását a Juventustól távozó Cristiano Ronaldo.

Amiről az előző órákban még csak pletykáltak és sejteni lehetett, immár hivatalos: 

Cristiano Ronaldo tizenkét év után visszatér a Manchester Unitedbe!

Annak ellenére hogy a napokban a városi rivális Manchester City volt a legfőbb esélyes a portugál világsztár leigazolására, Pep Guardiola csapata a délután folyamán kiszállt az üzletből, így egyetlen lehetséges esélyesként a Manchester United maradt számításban. 

A vörös ördögök hivatalos Twitter-oldalukon jelentették be a 36 éves támadó érkezését. A portugál klasszis a hírek szerint kétéves szerződést ír alá a Uniteddel. 

Cristiano Ronaldo 2009-ben hagyta el a Manchester Unitedet, és igazolt a Real Madridba 94 millió euróért. Manchesterben 292 mérkőzésen lépett pályára, 118 gólt szerezve. A spanyol fővárosban klubikonná nőtte ki magát, 438 mérkőzésen 450 alkalommal volt eredményes. 

2018 nyarán igazolt a Juventushoz, ahol 134 mérkőzésen 101 gólt szerzett, azonban a legjobban áhított trófea, a Bajnokok Ligája-győzelem nem jött össze Torinóban. 

A Manchester United a hírek szerint 25–30 millió euró közötti összeget fizetett egykori játékosáért, aki pályafutása alatt ötször hódította el a Bajnokok Ligája-trófeát, ötször díjazták Aranylabdával, továbbá angol, spanyol és olasz bajnoknak is mondhatja magát. 

(Borítókép: Cristiano Ronaldo. Fotó: Toby Melville / Reuters)

Rovatok