Index Vakbarát Hírportál

67 éve nem kezdett ilyen rosszul az Arsenal, hatalmas zakó a City ellen

2021. augusztus 28., szombat 17:11

Az angol labdarúgó Premier League harmadik fordulójában az óriási rangadó helyett egyoldalú mérkőzésnek lehettek szemtanúi a nézők. A Manchester City 5–0-ra verte az Arsenalt, akik tíz emberrel próbálkoztak egy kiállítást követően.

Esélye sem volt az Arsenalnak az Etihad Stadionban. A csak nevében rangadó mérkőzésen Ilkay Gündogan már a 7. percben megszerezte a vezetést a Citynek Gabriel Jesus segítségével. A következő találatig öt percet kellett várni. Ferrán Torres egy szabadrúgást utáni elképesztő védelmi hibát használt ki, és vágta a labdát Bernd Leno kapujába.

Ezt követően nem a gólok, hanem a szabálytalanságok záporoztak a pályán. Két sárga lapot is begyűjtöttek az Arsenal játékosai, majd a 35. percben Granit Xhaka azonnal piros lapot kapott Joao Cancelo buktatásáért. A félidő vége előtt két perccel Gabriel Jesus is feliratkozott az eredményjelzőre, 3–0-val mentek szünetre a csapatok.

A második játékrész sem hozott változást a küzdelem képében, az 53. percben Rodri megszerezte a negyedik gólt a Manchester City számára, majd a 67-ben begyűjtötte az egyetlen sárga lapot a kék mezesek számára a mérkőzésről. Végül a 84. percben Ferrán Torres 5–0-ra módosította az állást, ezzel két gólt jegyzett a találkozón.

A Manchester City a két győzelemmel és egy vereséggel áll a tabella élén a Premier League-ben. Az Arsenal három vereséggel az utolsó helyet foglalja el.

Tizenkét mérkőzéses veretlenségi sorozata van ezzel a győzelemmel a Manchester City csapatának az Arsenallal szemben, 2015 óta nem találnak fogást az „ágyúsok” a Cityn. Tíz győzelem és két döntetlen a mérleg, ami a közeljövőben nem is fog változni. Az Arsenal legutóbb az 1954/55-ös szezont kezdte három vereséggel, aggasztó jel ez a jövőre nézve.

(Borítókép: A Manchester City spanyol középpályása, Rodrigo ünnepel a Manchester City angol középpályásával, Jack Grealish-sel, miután megszerezte csapata negyedik gólját a Manchester City - Arsenal angol Premier League labdarúgó-mérkőzésen a manchesteri Etihad Stadionban Manchesterben, Északnyugat-Angliában 2021. augusztus 28-án. Fotó: Oli Scarff / AFP)

Rovatok