Index Vakbarát Hírportál

C. Ronaldo nélkül nem megy, a másodosztályból feljutó Empolitól kapott ki a Juventus

2021. augusztus 28., szombat 23:21

A Serie A négy szombati mérkőzése közül a legnagyobb meglepetés egyértelműen a Juventus 1–0-s zakója az Empoli ellen. A két együttes párharcából sosem jött ki vesztesen a torinói klub.

A olasz Serie A-ban négy mérkőzést játszottak szombaton, a második forduló során. Az Atalanta 0–0-t játszott a Bologna csapatával. A Lazio kiütéses győzelmet aratott a Spezia Calcióval szemben, 6–1-re verte Maurizio Sarri együttese a Speziát. Ciro Immobile alaposan kivette a részét a győzelemből, már az első félidőben mesterhármasig jutott. A Fiorentina hazai pályán 2–1-et játszott a Torinoval

A Juventus–Empoli találkozó a papírforma szerint sima, már-már unalmas Juventus győzelemmel kellett volna, hogy záródjon. Ehhez képest a Cristiano Ronaldót nélkülöző együttes hazai pályán nem tudott mit kezdeni a Serie B, azaz az olasz másodosztály tavalyi bajnokával. Az Empoli az utóbbi 30 évben az első osztály tabellájának alján, vagy a másodosztály tetején foglal helyet. Érdekesség, az Empoliban szerepel a legkevesebb légiós a Serie A mezőnyét tekintve, szám szerint 9 külföldi játszik a csapatban.

A mérkőzést jobban kezdte a Juventus, több helyzetet is kialakított a csapat, de egyet sem tudott értékesíteni. A vendégek részéről viszont Leonardo Mancuso a 21. percben jókor volt jó helyen, egy Juventus blokk után hozzá pattant a labda, amit a tehetetlen Wojciech Szczesny kapujába bombázott.

A Juventus játékosai pedig tehetetlenek voltak az egész meccsen, a 20 kapura lövésükből 6 találta el a kaput, ám egyből sem született gól. Minél kevesebb volt hátra a játékidőből, a hazaiak annál jobban nyomtak és iparkodtak, de nem tudtak fogást találni az Empolin. A friss Európa-bajnok Giorgio Chiellini a kispadról próbálta a társait buzdítani, de mindhiába. Sem a buzdítás, sem Massimiliano Allegri pánikcseréi és taktika változtatása nem vezetett eredményre.

A Juventus két mérkőzés után egy döntetlennel és egy vereséggel, azaz mindössze egyetlen egy ponttal áll a tabella 13. helyén.

Az élen az Internazionale és a Lazio állnak, egyaránt két-két győzelemmel, azaz hat ponttal. 

(Borítókép: A győztes gólt jegyző Leonardo Mancuso és Patrick Cutron ünnepelnek a történelmi győzelem után. Fotó: Jonathan Moscrop/Getty Images)

Rovatok