Index Vakbarát Hírportál

Csányi Sándor: Ne használják a magyar futballt a politikai harcokban!

2021. augusztus 28., szombat 10:29

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke közleményében azt kéri, hagyják ki a politikai harcokból a magyar futballt.

A magyar sport állandó témájává vált a politikai színtérnek az elmúlt években. A héten a legfőbb témát a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság szolgáltatta, miután Karácsony Gergely, Budapest ellenzéki főpolgármestere bejelentette: felkéri a Fővárosi Közgyűlést, vonja vissza hozzájárulását a vb megrendezéséhez.

A futball pedig örök közéleti téma, a stadionépítésektől kezdve a taorendszeren át az utánpótlásképzésig rengeteg vitát generál. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke szombaton délelőtt az mlsz.hu-n megjelentetett közleményében arra kérte a politikusokat, hagyják ki a magyar futballt a politikai harcokból. Alább változtatás nélkül közöljük kommünikéjét.

A politikát figyelő állampolgárként időnként szórakoztatónak, de alapvetően azért nagyon elkeserítőnek tartom a negatív kampányra építő politikai kommunikációt. A Magyar Labdarúgó Szövetség vezetőjeként viszont mindent meg is fogok tenni azért, hogy a futball kimaradjon ezekből a politikai küzdelmekből. A futball ugyanis mindenkié! Legyen kormánypárti, ellenzéki, bizonytalan vagy bármilyen szavazó, gondoljon bármit is a világról, mindenkit szívesen látunk a mérkőzéseken. Azt is, aki évtizedek óta drukkol a magyar válogatottnak, és azt is, aki csak mostanában szerette meg ezt a fantasztikus játékot, vagy éppen csak most készül megszeretni.

Határozottan kérem a politikusokat, hogy a magyar futballt ne használják fel politikai harcaikban, ne próbálják megosztani a közönségünket, a magyar szurkolókat. A magyar futballnak minden támogatásra és minden támogatóra szüksége van, pártállástól függetlenül. Talán csak azokra nincs, akik ezt nem értik meg. A válogatott mérkőzéseken minden politikust szívesen látunk a nézőtéren, bármelyik párt tagjai is legyenek. Egyben jelzem, hogy a magyar csapat következő hazai mérkőzésére személyesen hívom meg Karácsony Gergelyt és Fekete-Győr Andrást is.

A magyar labdarúgó-válogatott legközelebb szeptember másodikán, csütörtökön (20.45) Angliát fogadja világbajnoki selejtezőn a Puskás Arénában.

(Borítókép:  Csányi Sándor a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke sajtótájékoztatón a telki edzőközpontban 2018. április 27-én.  Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Rovatok