Index Vakbarát Hírportál

Szalai Ádám góllal, Sallai Roland gólpasszal járult hozzá a mai győzelmekhez

2021. augusztus 28., szombat 18:29

Gólesős nap volt a német Bundesliga harmadik fordulójában a mai. Szalai Ádám is betalált, Sallai Roland gólpasszt adott, csapataik egyaránt nyertek.

Nem sokáig volt kérdés, hogy ki nyeri a Mainz–Greuther Fürth találkozót. A 15. percben Anderson Lucoqui talált a Fürth hálójába. Három percre rá Silvan Widmer tökéletes beadását Szalai Ádám értékesítette, védőjét megverve lőtte be a labdát a kapuba. Ez volt Szalai 54. gólja a Bundesligában. A mérkőzésen egy gól esett a továbbiakban, Kevin Stöger a 90+2. percben bevitte a kegyelemdöfést, 3–0-ra nyert a Mainz

A német Bundesliga másik magyar érdekeltségű meccsén is megdobbanhatott a magyar szurkolók szíve. A VfB Stuttgart és az SC Freiburg összecsapásán az első félidőben záporoztak a gólok. A Freiburg egyből a 3. percben megszerezte a vezetést, majd a 9. percben már 2–0-ra vezetett a csapat Jeong Woo-yeong duplájának köszönhetően. A 28. percben Sallai Roland passzából Lucas Höler szerzett gólt. 3–0-s vezetésnél pedig mintha picit hátra is dőlt volna a csapat, mivel a félidő végén két perc alatt gyorsan visszajött 3–2-re a Stuttgart.

Ha a második játékrész is ilyen izgalmas lett volna ezen a mérkőzésen, biztosan az év egyik legjobb Bundesliga meccsének is hívhattuk volna. Ám a valóság az, hogy a második félidőben már nem bírtak egymással a csapatok, maradt a 3–2-es állás a találkozó végéig.

A tabella élén a Leverkusen és a Freiburg állnak 7-7 ponttal, két győzelem és egy döntetlen a mérlegük. A Mainz az ötödik helyen áll három mérkőzés után, két győzelemmel és egy vereséggel. Az utolsó helyen jelenleg a Hertha BSC tartózkodik, két vereséggel. A harmadik mérkőzését ma este 18.30-kor játssza a csapat, a Bayern München az ellenfél.

Bundesliga, 3. forduló:

Augsburg–Bayer Leverkusen 1–4 (1–2)
Arminia Bielefeld–Eintracht Frankfurt 1–1 (0–1)
1. FC Köln–VfL Bochum 2–1 (0–0)
Mainz–Greuther Fürth 3–0 (2–0)
VfB Stuttgart–Freiburg 2–3 (2–3)

később:

Bayern München–Hertha BSC 18.30

vasárnap játsszák:

Union Berlin-Borussia Mönchengladbach 15.30
VfL Wolfsburg–RB Leipzig 17.30

pénteken játszották:

Borussia Dortmund–Hoffenheim 3–2 (0–0)

(Borítókép: Szalai Ádám a szurkolók előtt ünnepli a Fürth elleni győzelmet. Fotó: Alexander Scheuber / Getty Images)

Rovatok