Index Vakbarát Hírportál

Újabb lipcsei igazolt a Bayern Münchenhez – hivatalos

2021. augusztus 30., hétfő 17:08

Julian Nagelsmann vezetőedző és Dayot Upamecano után a 27 éves osztrák középpályás a harmadik lipcsei, aki a nyáron a rekordbajnokhoz tette át a székhelyét.

A középpályás 2010-ben az Admira Wacker színeiben mutatkozott be a felnőttek között, majd 2013-ban a Rapid Wienhez igazolt, 350 ezer euróért cserébe.

A kilenc góllal és öt gólpasszal teljesített idény után külföldről is megkeresték, végül az akkor még csak a friss feljutóként a másodosztályra készülő lipcseiek kétmillió euróért szerződtették, de egy évre még kölcsönadták a testvércsapat salzburgiakhoz.

Itt a bajnokságban és a kupában 39 mérkőzésen 26 gól és 21 gólpassz volt a mérlege, ami után természetesen hamar megkapta a lehetőséget az RB Leipzignél is, ahol az elmúlt években már csapatkapitányként is ténykedett.

Az együttes színeiben összesen 229 összecsapáson jutott szóhoz, 52 találat és 42 előkészítés szerepelt a statisztikai lapján.

Sabitzer a Bayern bejelentése szerint 2025-ig szóló szerződést kötött a müncheniekkel, akiknél a 18-as mezben szerepelhet. A transfermarkt.de értesülése szerint a rekordbajnok 15 millió euróért szerződtette a futballistát.

Neuzugang beim #FCBayern

Marcel #Sabitzer unterschreibt bis 2025.  #ServusMarcel

https://t.co/9WLt5cSbLS

— FC Bayern München (@FCBayern) August 30, 2021

(Borítókép: Alexander Hassenstein/Getty Images)

Rovatok