Index Vakbarát Hírportál

Sportszerű szurkolást kér az MLSZ a szurkolóktól a vb-selejtezőkön

2021. augusztus 31., kedd 12:07

A kirekesztő és gyűlöletkeltő rigmusok nélkülözését és a válogatott sportszerű biztatását kéri a Magyar Labdarúgó-szövetség azoktól a szurkolóktól, akik kilátogatnak majd csütörtökön a Puskás Arénába, az Anglia elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésre – írja az MTI.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője az M4 Sport híradójában kiemelte, újra 60 ezernél is több szurkolót várnak a Puskás Arénába csütörtökön az angolok elleni, míg jövő szerdán az Andorra elleni vb-selejtezőre, mert a belépők napok alatt elfogytak a találkozókra.  

Jelen lesznek azok az ellenőrök, akik figyelik majd a szurkolók viselkedését, ezért kérte már Marco Rossi szövetségi kapitány is néhány nappal ezelőtt arra a drukkereket, hogy kizárólag sportszerű módon biztassák a válogatottat.

– nyilatkozta Sipos Jenő. 

A szóvivő hozzátette, hogy a szurkolók kerüljék a kirekesztő, rasszista vagy gyűlöletkeltő rigmusokat vagy az ilyen feliratokat tartalmazó molinók kifüggesztését, mert ezek a cselekedetek könnyen súlyos büntetéssel járhatnak az UEFA-tól. 

Az Európa-bajnokság alatt többször kerültek előtérbe a magyar válogatott szurkolói. Annak ellenére, hogy a Puskás Arénában volt az egyik legjobb hangulat a kontinenstorna helyszínei közül, az UEFA többször is vizsgálódott a magyar szurkolókkal kapcsolatos rasszista és homofób rigmusok, molinók miatt. A kontinenstorna után a szövetség szankcionálta is a magyar válogatottat kettő zárt kapus mérkőzésre. A kettő nézők nélkül rendezett találkozó az UEFA által szervezett mérkőzésekre vonatkozik, vagyis az Eb-selejtezőkre és a Nemzetek Ligájára.

A magyar drukkerek már sokszor bizonyították, hogy tizenkettedik játékosként tudják segíteni a válogatottat, ezért fontos, hogy minden találkozón jelen lehessenek. Azonban ha az ellenőrök nem találnak mindent rendben, akkor jöhetnek szankciók, akár zárt kapus mérkőzések megrendezésére is kötelezhetnek minket

 – hangsúlyozta Sipos Jenő. 

A magyar válogatott csütörtökön 20:45-kor fogadja a Puskás Arénában az Eb-ezüstérmes angol válogatottat, aztán vasárnap Albániával játszik Elbasanban, míg végül itthon fogadja Andorra legjobbjait. 

(Borítókép: Getty Images)

 (MTI/Index)

Rovatok