Index Vakbarát Hírportál

Eldőlt, Messi után ki lesz a Barcelona tízese

2021. szeptember 1., szerda 14:23

Elkelt a spanyol bajnokság élvonalába tartozó FC Barcelona tízes mezszáma. Lionel Messi távozása után egy ifjú titán örökölte meg az ikonikus dresszt.

A tízes meznek nagy presztízse van a labdarúgás világában. Az FC Barcelonában az elmúlt két viselője Ronaldinho és Lionel Messi volt. Messi 2008 nyarán, 21 évesen kapta meg a mezt, s egészen idény nyárig viselte. Azonban az argentin csatár távozásával újra égető kérdéssé vált, ki örökli meg a nagy múltú mezszámot. Ezúttal már hivatalos: Ansu Fati a katalánok új tízese!

 Ansu Fati az egyik legnagyobb tehetsége a futballvilágnak.

A még csak 18 éves, bissau-guineai származású labdarúgó a Barcelona és a spanyol válogatott történetének legfiatalabb gólszerzője.

Az utóbbi szűk egy évet sérülten töltötte, novemberben egy Real Betis elleni találkozón megsérült a térdszalagja, meg is kellett műteni. Augusztus végén állt újra edzésbe az együttesben, spanyol sajtóhírek szerint szeptember 11-én, a Sevilla ellen léphet újra pályára. 

Fati jelenlegi értékét 60 millió euróra becsli a Transfermarkt. Eddig 31 mérkőzésen lépett pályára a La Ligában, ezalatt 11 gólt és két gólpasszt szerzett. A spanyol válogatottban négy Nemzetek Ligája-mérkőzésen lépett pályára, ahol egy gól és egy gólpassz a mérlege. Az Európa-bajnokságon sérülése miatt nem tudott részt venni.

Rovatok