Index Vakbarát Hírportál

Félbeszakadt a brazil–argentin szuperrangadó

2021. szeptember 5., vasárnap 22:16

Elképesztő körülmények között félbeszakadt vasárnap a házigazda brazil és az argentin labdarúgó-válogatott világbajnoki selejtezője São Paulóban.

Néhány perccel a kezdést követően a Brazil Egészségügyi Szabályozó Ügynökség egyik alkalmazottja bement a pályára, mivel az argentinok keretében négy, vasárnapi kezdőcsapatában három olyan játékos volt, akinek Angliából érkezve karanténkötelezettsége lett volna.

Sajtóhírek szerint az említett játékosok, Emiliano Buendía, Emiliano Martínez, Giovani Lo Celso és Cristian Romero – akik ott voltak a csapattal a Venezuelában aratott, csütörtöki 3–1-es siker során is – a Brazíliába beutazáskor nem jelezték, hogy 14 napon belül megfordultak a szigetországban, ami automatikusan karanténkötelezettséget vont volna maga után.

Az eset után az argentin csapat levonult a pályáról. A mérkőzés folyatása sokáig kérdéses volt, a felek egyeztettek egymással, mindenki mondta a maga igazát, de nem sikerült konszenzusra jutniuk. Jesús Valenzuela, a találkozó venezuelai játékvezetője aztán végül hivatalosan is félbeszakította a jóformán el sem kezdődött mérkőzést, a dél-amerikai szövetség (Conmebol) pedig megküldi a történtekről szóló beszámolóját a nemzetközi szövetségnek (FIFA), amelynek döntenie kell arról, mi legyen az összecsapás sorsa.

(Borítókép: Alexandre Schneider / Getty Images Hungary)

Rovatok